Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve výzkumném středisku je vyvinuta metoda, s jejíž pomocí je možné vstupovat do snů jiných lidí a ovlivňovat jejich životy. Vynález chtějí zneužít teroristé k zavraždění prezidenta USA. (Hans.)

Recenze (39)

Terva 

všechny recenze uživatele

Je to lákavé. Mít sen, prožívat ho, přispůsobit si ho a pak si v něm dělat co chci. Opravdu lákavé. CITÁT - Já asi skončím v reklamě na špatný pivo......... Jak léčit noční můry je jeden z hlavních cílů tohoto programu. A prezident USA noční můry má. CITÁT - Myslím si, že vám pomohu........ Vyvstane jedna zajímavá otázka. Žena, kterou ve svém snu znásilním, je znásilněná, je to trestný čin, nebo je to jen sen, ve kterém si dělám co chci ? A nehrozí, že pak nepoznám, co je realita a co sen ? CITÁT - Bylo to jen ve snu, ne ?.......... Jenže v tomto filmu nejde tak ani o sex, ale o vysokou politiku. A tam se dají dělat věci. Konec je lehce přehnaný. Dobrý námět, průměrná kamera, vstupy do snů nejsou moc povedené, hudba je všudypřítomná a někdy i otravná, celkem bych dal tak 50 %. CITÁT - To je konec, není kam utéct........ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Alex je senzitivní a má jisté telepatické schopnosti. Doktor Novotny ho doslova uloví pro svůj vědecký projekt, i když se znají z minula. Výzkum je jednoduchý - pomoci lidem od zlých snů a nočních můr, či jim odstranit psychické bloky a zábrany. Stačí jen, aby někdo do jejich snu vstoupil a vše napravil. Jenže jak se záhy ukáže, ve snu lze i zabíjet. Ve stejný rok jako Noční můra v Elm Street, tudíž nikdo asi neopisoval, přichází myšlenka, že když člověk ve snu zemře, zemře i v reálném světě. Nemluvě o tom, že v jednu chvíli roztáhne Tommy prsty a na koncích má ocelové drápy, které dají ještě více vzpomenout na Freddyho. Možná pomalejší a převážně psychologický rozjezd a nepříliš vydařené speciální efekty jsou slabinou snímku, který ale nakonec dostane spád a napětí. Původní hodnocení jsem proto o jednu hvězdu zvednul. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podobnost s první Noční můrou čistě náhodná? Zřejmě ano, když Dreamscape přišel do kin o pouhé dva měsíce dříve, ale i tak ta podobnost (v detailech i širším celku, od pravidel snění až po záporákovi drábky) mnohdy vyrazí dech. Tohle sice není primárně horror, spíše dobrodružná jízda, ale během snových pasáží to rozhodně umí být pěkně strašidelné (především druhý prezidentův sen je v tomto ohledu naprostá lahůdka). Navíc jsou tu sny i jiné než pouze noční můry a i ty fungují na jedničku, lépe řečeno veškeré sny jsou za plné hodnocení. Jsou totiž nápadité a každý je zcela jiný, se svou vlastní stylizací a poetikou. Od vyhánění dětských nočních můr až po sexuální snění (bohužel se dochovala jen zcenzurovaná verze). Škoda, že se to ve své době neuchytilo více. Jak hlavní hrdina, tak celý ten nápad by klidně snesly nějaké to pokračování. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe by sa z takéhoto námetu vytrieskali vizuálne akčné orgie v troch rozmeroch. V polovici 80. rokov si ale filmári vystačili s napínavým konšpiračným thrillerom, v ktorom sa s výnimkou záveru objavuje iba minimum trikových záberov. Scenár funguje celkom dobre a v mnohých jeho častiach pôsobí až akosi uveriteľne, avšak mdlá réžia pôsobí staticky a tak snímok častejšie nudí ako zabáva. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dreamscape už podľa názvu je omnoho zaujímavejší v snových pasážách, ako v realite. Tá poskytuje priamočiaru zápletku o snahe jedného arcizáporáka v podaní patrične slizkého Christophera Plummera o, no bez spoilerovania, povedzme že úpravu prezidentovho myslenia. A doprevádzajú to lacné a tuctové akčné scény a slabo vypointovanú podzápletku so stávkovaním. Naopak sny ponúkajú rôzne žánre. Katastrofický film, komédiu, takmer erotický film, expresionistický a zombie horor. Všetko v tej správnej osemdesiatkovej atmosfére na čele s jej archetypálnym sunny boyom, Dennisom Quaidom. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama