Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je tento film nadväzujúci na predchádzajúce diely Police Story, pretože v Jackieho predhollywoodskej tvorbe mám značné medzery. Škoda, že práve týmto filmom neuskutočnil už toľko avizovaný koniec svojej kariéry, veľmi úspešnej, pretože by to bola dokonalá bodka! Hlavne spracovanie a celkový dojem s Jackieho a scenára ozaj podarený. Jackie hral, Jackie, kopal, dokonalá kombinácia. 85%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pátý příspěvek do série policejních příběhů vykročil zcela jiným směrem než tomu bylo dřív. Místo do této doby nezbytného humoru sází na vážnější tón a máme tu de facto moderní akční film s Jackiem, jak ho ještě neznáme. Asijské filmy bývají velmi často protkány menší či větší měrou nefalšovaným patosem. Ve snímcích tohoto hongkongského akrobata však nikdy příliš nešlo o snahu diváka uzemnit útokem na city, ale jen o lehkou a neškodnou zábavu. New Police Story však na vás vychrstne kýbly kapku přepálených emocí a pokud nejste na tenhle způsob filmu zvyklí, může vám připadat minimálně poněkud nešťastným. Mně jako již přece jen zkušenějšímu konzumentovi východní kinematografie přišlo vše ve snesitelných mezích. Kecám, já si v téhle prvoplánové lacinosti vlastně doslova rochním. Pravda, z Jackieho asi charakterní herec nikdy nebude, ale Wing taky nebyl kralevic dánský a v tomhle žánru přece stačí stravitelný standard. A ten v pohodě dal. Co do akce je pak nový policejní příběh naprosto skvělé řemeslně zvládnutý a patří k solidnímu žánrovému nadprůměru. Čtyřka, kterou však zřejmě ještě přehodnotím. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na začátku to moc dobře nevypadalo, potom se z toho ale vyklubala vynikající akční jízda, které vévodí Jackie Chan, tentokrát překvapivě s vážnou tváří. I tak jsem se u nového Jackieho dost dobře bavil a jestli bude jeho každý nový asijský film vypadat nějak takhle, tak by se měl na ameriku hodně rychle vykašlat. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie už má sice své vrcholné období za sebou, to však neznamená, že by se některé jeho filmy nemohly zařadit mezi vůbec to nejlepší, co kdy natočil. Právě New police story je možná jedním z jeho nejlepších filmů vůbec, a to i přes absenci humoru. Je to film, který má spíš než k Božské relikvii blíže k hongkongským filmům Johna Woo, plných mužů umírajících za pláče svých nejlepších kamarádů (tak nějak mi v hlavě uvízli hlavně Lepší zítřky:). Atrakcí snímku tentokrát není pouze dynamický Jackie, ale i banda teenagerů, věnujících se adrenalinovým sportům - ti se stávají hlavními záporáky, a minimálně scéna, kdy sjíždějí (s Chanem v patách) mrakodrap na kole a kolečkových bruslích, vám zůstane v paměti hodně dlouho. Ještě před filmem jsem se trochu bál, že ti teenageři a jejich adrenalinové záliby skončí podobně, jako třeba v XXX s Dieslem - tedy snahou ukázat to co nejvíc cool, aby to teenageři co nejvíc žrali, a víc nic... V tomto filmu jsou to "cool" teenageři, předvádějí "cool" věci, ale trapně se při tom nepitvoří, a co je hlavní, jsou ohromně charismatičtí - hlavně ten co je v čele bandy... Dovolím si ho přirovnat k záporné postavě z Old boye (ok, tam nebyl nikdo černobílý:) .... až tak na mě zapůsobil (čímž nechci nijak srovnávat tyto naprosto odlišné filmy). Krom napínavého děje se nám předvádí také krásná barevná stylizace kamery, která povyšuje tento Jackieho akční film i na příjemný estetický zážitek. Rozhodně si ho nenechte ujít! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemám naprosto co dodat, Jackie Chan na svých padesát let předvádí naprosto neuvěřitelný výkon. Film, kterému nic nechybí, akce, pořádné bitky, napínavé scény ani zběsilé automobilové honičky či občasný humor, prostě vše co ke správnému filmu Jackie Chana patří. Jeden z nejlepších dílů série Police Story........ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)
  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou společností Lions Gate v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)

Reklama

Reklama