Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá chanovka, nezahanbujúca jej tri predchodkyne (First Strike bola predsa len americká oddychovka a Supercop 2 bol už niekde inde) Ide skôr o drámu, ale sú tam všetky prvky série (len uškriekaná Mej chýba). Nábytok sa láme, sklo sa triešti, projektily len tak svištia, krásne ženy sú na každom kroku... Niektoré známe scény tu dostávajú "upgrade" a tak máme novú scénu s autobusom, nové vyhýbanie sa reklamným tabuliam aj novú bombu pripevnenú na tele. Kým trojka prihodila humor, NPS sa vracia kamsi k dvojke - je drsnejšia a vážnejšia. Jackiemu statne sekunduje Nicholas Tse, ktorý si zahral napr. v GenXcops, ktorých Jackie produkoval (a strihol si samozrejme cameo). NPS sa technicky posunula viac k Tsui Harkovmu "rýchlemu" štýlu (pohyblivá kamera, flashbacky) - celý film tak pôsobí akčnejšie než sám je. Skrátka Jackie starne príliš pomaly, aby sa to odrazilo na čínskom filme. Legenda, ktorá na večné veky ovplyvnila akčný žáner, žije ďalej... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pátý příspěvek do série policejních příběhů vykročil zcela jiným směrem než tomu bylo dřív. Místo do této doby nezbytného humoru sází na vážnější tón a máme tu de facto moderní akční film s Jackiem, jak ho ještě neznáme. Asijské filmy bývají velmi často protkány menší či větší měrou nefalšovaným patosem. Ve snímcích tohoto hongkongského akrobata však nikdy příliš nešlo o snahu diváka uzemnit útokem na city, ale jen o lehkou a neškodnou zábavu. New Police Story však na vás vychrstne kýbly kapku přepálených emocí a pokud nejste na tenhle způsob filmu zvyklí, může vám připadat minimálně poněkud nešťastným. Mně jako již přece jen zkušenějšímu konzumentovi východní kinematografie přišlo vše ve snesitelných mezích. Kecám, já si v téhle prvoplánové lacinosti vlastně doslova rochním. Pravda, z Jackieho asi charakterní herec nikdy nebude, ale Wing taky nebyl kralevic dánský a v tomhle žánru přece stačí stravitelný standard. A ten v pohodě dal. Co do akce je pak nový policejní příběh naprosto skvělé řemeslně zvládnutý a patří k solidnímu žánrovému nadprůměru. Čtyřka, kterou však zřejmě ještě přehodnotím. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Že ťamani umí akci jako málokterý národ, to se ví dávno, ale tentokrát jde víc o melodrama než akčňák a je tak docela uvěřitelné. Chanova téměř nonstop katarze v doprovodu ostatních šikovných šikmookých fešáků, co umí stejně zarytě kung fu jako emoce bolesti a utrpení, nosné kostře příběhu nijak neškodila, naopak jej oživila, zlidštila a posunula do reality. Čtvrtou hvězdu si zasluhují exotické scenérie a trošku jiná východoasijská produkce, co přinesla změnu, kterou prostě miluju. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ježíšmarjá ten Jackie mi tímhle udělal takovou radost!! V tolika letech se hecnul k takovejm věcem, že člověku zůstává rozum stát (scéna se splašenym busem budiž toho zářným příkladem). Ten film je, ale moc hezky udělanej i po režijní stránce a některý záběry jsou opravdu akčně monumentální. Další skvělý krok je výběr vážné hudby a různých chorálů, hodně scénám to dalo úplně nový rozměr a nabyly větší coolovosti. Humor mi tam nijak nechyběl, akorát bych možná jednu, dvě ubulený scény s Jackieho holkou vypustil. Ovšem to jsou jen mouchy na celkové kráse. Fakt klobouk dolů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat Jackieho Chana k žánru, který mu kdysi přinesl nehynoucí slávu. Prostředí Hong Kongu mu vždy slušelo nejvíce, ať si každý říká co chce. Nový díl se vyznačuje slušně pochmurnou atmosférou až depresivní. Na to jsme v těchto filmech nebývali zvyklí, přesto si myslím, že ani v nejmenším to ději neuškodilo. Prakticky je zde nejlepší zaporák ze všech filmů Police Story. Film rozhodně má co nabídnout a mě kupříkladu velmi potěšil. Nemám co vytknout. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Kredit choreograf kaskadérů sdílí Nicky Li (uvedený jako Lee Chung Chi) a Jackie Chan Stunt Team. (Rominator)
  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)

Reklama

Reklama