Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie už má sice své vrcholné období za sebou, to však neznamená, že by se některé jeho filmy nemohly zařadit mezi vůbec to nejlepší, co kdy natočil. Právě New police story je možná jedním z jeho nejlepších filmů vůbec, a to i přes absenci humoru. Je to film, který má spíš než k Božské relikvii blíže k hongkongským filmům Johna Woo, plných mužů umírajících za pláče svých nejlepších kamarádů (tak nějak mi v hlavě uvízli hlavně Lepší zítřky:). Atrakcí snímku tentokrát není pouze dynamický Jackie, ale i banda teenagerů, věnujících se adrenalinovým sportům - ti se stávají hlavními záporáky, a minimálně scéna, kdy sjíždějí (s Chanem v patách) mrakodrap na kole a kolečkových bruslích, vám zůstane v paměti hodně dlouho. Ještě před filmem jsem se trochu bál, že ti teenageři a jejich adrenalinové záliby skončí podobně, jako třeba v XXX s Dieslem - tedy snahou ukázat to co nejvíc cool, aby to teenageři co nejvíc žrali, a víc nic... V tomto filmu jsou to "cool" teenageři, předvádějí "cool" věci, ale trapně se při tom nepitvoří, a co je hlavní, jsou ohromně charismatičtí - hlavně ten co je v čele bandy... Dovolím si ho přirovnat k záporné postavě z Old boye (ok, tam nebyl nikdo černobílý:) .... až tak na mě zapůsobil (čímž nechci nijak srovnávat tyto naprosto odlišné filmy). Krom napínavého děje se nám předvádí také krásná barevná stylizace kamery, která povyšuje tento Jackieho akční film i na příjemný estetický zážitek. Rozhodně si ho nenechte ujít! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat Jackieho Chana k žánru, který mu kdysi přinesl nehynoucí slávu. Prostředí Hong Kongu mu vždy slušelo nejvíce, ať si každý říká co chce. Nový díl se vyznačuje slušně pochmurnou atmosférou až depresivní. Na to jsme v těchto filmech nebývali zvyklí, přesto si myslím, že ani v nejmenším to ději neuškodilo. Prakticky je zde nejlepší zaporák ze všech filmů Police Story. Film rozhodně má co nabídnout a mě kupříkladu velmi potěšil. Nemám co vytknout. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je tento film nadväzujúci na predchádzajúce diely Police Story, pretože v Jackieho predhollywoodskej tvorbe mám značné medzery. Škoda, že práve týmto filmom neuskutočnil už toľko avizovaný koniec svojej kariéry, veľmi úspešnej, pretože by to bola dokonalá bodka! Hlavne spracovanie a celkový dojem s Jackieho a scenára ozaj podarený. Jackie hral, Jackie, kopal, dokonalá kombinácia. 85%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Priznávam bez mučenia, že som bol týmto filmíkom veľmi milo prekvapený - hlavne jeho žánrovým zaradením. Jackieho som nikdy nemusel v jeho "akčno-klaunovských" úlohach, preto ma potešil fakt, že New Police Story je poctivý akčný thriller s vypiplaným technickým spracovaním, ktoré nijak nezaostáva od súčasneho Hollywoodu. K tomu si pridajte zaujímavý (a v Chanovej filmografii zďaleka najkomplexnejší a najrozvinutejší) príbeh plný fungujúcich emócií a primerané herecké výkony. Prvá polovica filmu u mňa fungovala bezchybne - rozpad charakteru Jackieho osobnosti ako i to, čo tomu predchádzalo - všetko do seba dokonale zapadalo. Oproti nej ma troška sklamala následne druhá polovica, hlavne rytmika vrcholného akčného finále, kde scenárista začal byť miestami až príliš skratkovitý a dej hnal dopredu rýchlejšie, ako mi bolo milé, čím hutná atmosféra prvej polovici trochu opadla. 90% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jáááj príjemne som si zaspomínal. Tento film naozaj veľmi pripomína Jackieho azijskú tvorbu z rokov 90-tych. Atmosféra tu je. Sice už chalan nemá tridsať rokov, ale mrštnosť mu veru nechýba. Akcia je fajn (hlavne scéna v továrni), len je to celé dosť rozvláčané silne patetickou romantickou linkou. Ja sa teda radšej u Jackieho filmov zasmejem, než zaplačem. Zvlašť keď to je vyslovene účelové tlačenie na city. Sem sa mi to absolútne nehodilo a tým sa celkové hodnotenie zráža do ešte stále napriemerných štvorhviezdičkových vôd. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)
  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)
  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama