Reklama

Reklama

Bomnaleun ganda

  • Jižní Korea 봄날은 간다 (více)

Obsahy(1)

Lee Sang-woo (Yoo Ji-tae) pracuje již několik let pro nahrávací studio Ah Ram, kde se specializuje na zaznamenávání nejrůznějších zvuků. Han Eun-su (Lee Young-ae) zase dělá moderátorku a producentku pro menší rozhlasovou stanici FM hity. Obě jejich profese jsou závislé na přenosu zvuku. A právě zvuk je i to, co je jednoho dne dokáže spojit nejen na úrovni pracovní, ale i citové. Jenže náhlé vzplanutí sice bývá intenzivní a krásné, ale stejně tak i pomíjivé. Pomíjivé jako vítr šumící v korunách bambusového háje. (EMIA)

(více)

Recenze (9)

May 

všechny recenze uživatele

Nenajde se moc filmu, ktere by dokazaly upoutat i necim jinym nez velkolepym, neokoukanym pribehem, ktery cloveku neda vydechnout a v silenem tempu ho donuti hltat dej od zacatku az do konce. One Fine Spring Day je ale tak mily, nenuceny a realny film, ze nedostatek tazneho pribehu ve scenari vlastne ani nechybi. Potaceni se od zaberu k zaberu bez jasneho cile tu pusobi strasne prirozene, az jsem misty premyslela, co vedlo rezisera k tomu, natocit flim o nicem, ktery by tolik pripominal skutecny, oproti filmum nudny zivot, ze ktereho by spousta lidi chtela utect. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná romantická dráma. Má celkom dobrý príbeh o zvukárovi, ktorý nahráva zvuky prírody a kvôli svojej práci sa zoznamuje s pracovníčkou v rádiu, ktorá jeho služby využije a tak si k sebe nájdu cestu a vytvoria vzťah, o ktorom si mladík myslí, že vydrží navždy, ale jeho skúsenejšia priateľka to tak nevidí. Spracovanie je ale určite sklamaním, hlavne celá prvá polovica ma vôbec nezaujala, dejovo to síce nie je najhoršie, ale tu je to príliš nezaujímavo podané, celé je to také obyčajné, bez nápadu alebo nejakého lepšieho momentu a ani to vytvorenie vzťahu nepôsobí plnohodnotným dojmom, celé je to až príliš rýchle, že som prakticky ani nezaznamenal ten prechod medzi dvomi cudzími ľuďmi, ktorí sa časom takto zblížia, takže tu nefunguje prakticky vôbec nič, no našťastie druhá polovica už napravuje čo len môže, samozrejme stále to nie je žiadny zázrak, ale už to len predsa získa nejaký dej, rozpad vzťahu je už podaný lepšie a hlavne mladík, ktorý sa s tým nevie vyrovnať dokáže zaujať a už celkovo sa mi to páčilo. Herecké obsadenie je celkom slušné, Yoo Ji-Tae tu samozrejme na svoje najlepšie úlohy nemá, ale už v tomto mladom veku to bol schopný herec, páči sa mi aj Lee Yeong-Ae, s obsadením nemám väčší problém, jedine v tej prvej polovici boli všetky postavy horšie podané, potom je to už v poriadku. Réžia a technická stránka ma tu vôbec nezaujala, čo ma teda prekvapuje, keďže Hur Jin-Ho je rozhodne schopný režisér, ktorý natočil niekoľko vydarených filmov, ale aspoň vidno, ako sa časom polepšil. Kvôli prvej polovici patrí One fine spring day medzi tie najmenej zaujímavé juhokórejské filmy, s ktorými som sa zatiaľ stretol, ale len predsa úplne zlé to nie je a druhá polovica to na ten priemer vytiahne. 56% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film může sice být "realistickej" nebo "čistej", ale upřímně řečeno, kdo z nás kouká na film, aby viděl něco takovýho? To můžeme koukat z okna, a Spring Day se u mě tomuhle zážitku směle vyrovnal. O ději se nedá mluvit, snad jen, že s tím co se stalo jsem svým přesvědčením nesouhlasil a neměl jsem právě pocit, že se sžívám s postavou. Dlouhý, nudný, pseudoreálný kandidát na nejnestravitelnější korejský film který jsem mohl vidět. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

" Jen se vyplač. Autobusy a ženy si jsou podobné. Jakmile odejdou, už na tebe nikdy nepočkají. " Musím upozorniť, že spočiatku je to nuda. Chlapík pobehuje s kotučákom a mikrofonmi a nahráva padajúce snehové vločky, potom nuda, nuda, nuda a zase nahráva, ale pre zmenu šum bambusového hája, hukot mora atd. Potom sa zamiluje. Opäť nuda a nahrávanie, až kým ho ona nepošle do prdele a konečne sa to pohne niekam. Príbeh je to pekný a ja veľmi obľubujem filmy s ponurou atmosférou a s daždom, dokonale vystihujúce náladu hrdinov a konečne, i moju. Preto sa nakoniec z toho vykľuli konečné 4 hviezdičky, ale za to chlípanie by som mu najradšej rozbil držku aj hodinky! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tento typ filmov, kde sa skoro nič nedeje. Postavy sa na seba usmievajú, raz za 5 minút prehodia nejaké slovo a zrazu je koniec. Nuda. 3/10. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Mno... ze začátku milé, ovšem příliš dlouhé a na konci už velmi nudné. Lee Yeong-ae je skvělá, ale to je tak jediné pozitivum tohoto filmu. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Občas stačí málo. Jeden trapný moment, nesprávný pohled, zbytečné odseknutí, a co mohlo být navěky, vyšumí stejně rychle, jako to udeřilo. Kdo bude hledat důvody, neodejde spokojen. 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ze života, civilní, přirozený, až obyčejný záznam jednoho vztahu - potkali se při práci, pomalu se zamilovali, chvilku spolu chodili a pak nevěděli, co dál. Žádná velká slova nebo okázalá gesta, jen drobné radosti, nejasné pocity a neurčité pochyby. Ve výsledku moc hezká, milá "romantika". ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám tento typ filmů rád, ale toto už bylo hodně přes čáru. Ne vše bylo špatné, to nahrávání bylo vždy magické, ale ten film se zdá alespoň 2x delší než skutečně je. ()

Reklama

Reklama