Reklama

Reklama

Žena je budoucností muže

(neoficiální název)
  • Jižní Korea Yeojaneun namjaui miraeda (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Setkali se, aby přepsali minulost. Netušili, jak moc se mezitím sami změnili.
Před lety Kim (Tae-woo Kim) opustil svou dívku Park (Hyeon-a Seong) a odjel studovat filmovou režii do Spojených států, jeho nejlepší kamarád Lee (Ji-tae Yu) zatím zůstal v Koreji a stal se učitelem umění na univerzitě. Setkání po letech pro oba otevírá Pandořinu skříňku – co se mezitím stalo s Park? Dokáže Kimovi odpustit? (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Uvedomil som si, čo sa mi na tvorbe tohto režiséra páči. Je to citlivý prístup, zmysluplné dialógy, nutnosť cítiť niekoho po svojom boku a hlavne určitá naivita u postáv. Tie zvyknú predstierať, že sú nad vecou, hoci v skutočnosti nie sú. Žena je budúcnosťou muža, pracuje s týmito témami ale tá naivita( a teda korenie, ktoré konvenčný príbeh posúva pre mňa na trošku vyššiu úroveň) sa tu objaví až ku koncu. Dovtedy je to putovanie dvoch nesympatických postáv do svojej minulosti v ktorej prišli o niečo, čo už nevedia nájsť. Aj napriek tomu, že sa na to dobre pozerá, mi tu ale akási ľahkosť, bezradnosť a trápnosť chýbali podstatne viac, ako som čakal. Po Turning Gate je to trošku krok späť. Ale posledných 25 minút je podľa mňa skvelých. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Korejskou tvorbu nebrat! Ačkoliv kdosi vzpomíná na podobnost v rysech s tvorbou Abbase Kiarostamiho, s čímž dovedu souhlasit (dlouhé záběry mi ani tady nevadily), dialogy a taky hodně ta protivná korejská intonace se nedají vydržet víc než pár minut. Je to k uzoufaní pomalé, což nevadí, a je to k uzoufání o ničem, což vadí dost. I´ll suck you off. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Sang-soo Hong nám představí trojici naprosto odlišných charakterů s naprosto odlišnými životními příběhy a opět - jde totiž o staré známé - spojí jejich příběhy v jeden. U toho se nám snaží nabízet své teze o lidské sexualitě, které ovšem jsou mírně přehnané (alespoň myslím, protože jinak letím příštím letadlem směr Korea) a navíc se odehrávají v jiné zemi a v jiné kultuře a tudíž je pro mě jen těžko odhadnutelné, na kolik se Hong snaží být provokáterem a na kolik mravokárcem. V každém případě tenhle snímek přesně sedí do kategorie rozvláčných a komorních uměleckých filmů, který si navíc jen těžko prožijete naplno, neboť se zřejmě ne zrovna snadno sžijete s korejským učitelem umění v pozdněstředním věku a jeho problémy se sebeuskutečněním, které se snaží řešit "sexuálním cynismem". Možná to je dobrý film, ale pro běžného středoevropského diváka, za kterého se počítám i já, je tohle prostě naprosto nezajímavé. PS: I tentokrát se Sang-soo Hong snaží provokovat odvážnými sexuálními scénami, ale na mě nejvíce zapůsobila scéna ve sprše, ve které sex zrovna nebyl. [květen 2006] ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Příjemný konverzační snímek, ovšem po korejsku, takže mnohem zajímavější než normálně. Je škoda, že po výborné první půli, kde vévodí zejména scény v restauraci, film trochu ztratí dech a až do konce se tak nějak plácá na místě. V druhé půlce je ale jeden geniální moment a tím je ona snová scéna na hřišti - jedna z nejpodivněji natočených, ale přitom ve své jednoduchosti úžasná. Trochu mě mrzí, že Hongův styl snímání v celcích, bez detailů, brání většímu ponoření do filmu a odsuzuje diváka k roli pouhého pozorovatele, ale s tím nic nenadělám. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

"Koreans are too fond of sex. They have nothing better to do. There´s no real culture." Opět vynikající snímek od Honga, ta jeho schopnost podat realitu je uchvacující. Skvělé hlášky a scény, u kterých jsem se pobavil. Btw. není třeba letět do Koreje (tam si to vyřídím já sám:-)), protože sexuální apetit není něco, v čem se někdo liší. Souloží se všude. Jinak odpověď na úsměvný komentář je jen: Korejskou tvorbu rozhodně brat!!! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama