Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Snaha okopírovat snad všechno do té doby ve slasherech viděné a hodně okatě hlavně Halloween a to navíc za přítomnosti Jamie Lee Curtis. Velkými písmeny je taky na obálce uvedený Leslie Nielsen, který je ale ve filmu všehovšudy pět minut a nehodí ani žádný přihlouplý vtípek ve stylu bláznivé střely, i když by si to tenhle film zasloužil fakt hodně, protože všechny ty slasherové motivy kopíruje strašně nudným způsobem a vůbec v celé první hodině filmu se neděje prakticky nic co by stálo za zmínku. Teenageři se prostě připravujou na maturitní ples, dohadujou se mezi sebou a do toho se občas objeví prostřih někam na policajty, kteří se baví o tom jak jim utekl místní úchyl :). Když teda nakonec přijde to očekávané vraždění, tak už by to muselo být sakra dobré, aby to diváka probralo, jenže ani to není zrovna ono. Na druhou stranu ale celou druhou hvězdičku tomu dávám za neskutečným způsobem vtipnou scénu s dodávkou, která je jak kdyby vypadla z němé grotesky, ale navrch má ještě vtipný zvukový a hudební doprovod. Prostě je to slasherová nuda, ale je tam jedna dost komická zabijácká scéna, takže to dostane ještě jednu hvězdičku teda :). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dnes již průměrná vyvražďovačka, která doplácí na málo mrtvol.... Naštěstí tu je příběh a jeden z mála filmů u kterého jsem netypl vraha správně!!! Možný SPOILER: Celou dobu jsem čekla že vrah bude njaká osoba která na vraždu holčiny koukala v povzdálí, ale chyba lávky, a že v tomhle tipování vraha jsem celkem dobrej:-) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Solidní slasher, jehož největším nedostatkem je, že na krvavé řádění vraha si docela dlouhou chvíli počkáme. Ovšem pak už to stojí za to! Měl bych samozřejmě i další výtky ke scénáři (kam se ve finální části příběhu poděla postava Leslieho Nielsena?), ale nemá cenu to příliš pitvat. Za ta léta jsem se naučil, že takovéto slashery se musí brát trochu s rezervou, jinak po nich člověk je akorát naštvaný. Prom Night je dle mého názoru dost podhodnocený slasher, který se v USA stal kultem hlavně díky účasti Jamie Lee Curtis. Ostatně za humorně odlehčeným pokračováním to mírně zaostává. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I navzdory všem slabostem filmu - čekání na první vraždu celou jednu hodinu, slabé provedení ostatních vražd, mě Prom Night docela zaujal. I přes malý počet vražd, jejich vizuální slabotu dokázal vytvořit něco, co se dnešním žánrově podobným snímkům moc nevede, jakousi atmosféru. Prostě mě bavilo na to koukat a nijak mi nevadilo, že oproti slasherové smršti, která probíhala i ve stejně starých filmech, je to dost pozvolné. Bavila mě disco hudba, na níž tu většina lidí nadává, hodně mě bavila Jamie Lee Curtis, jíž to tady neskutečně slušelo (a ani mi nějak nevadilo, že jde strašně poznat, že jí není 17 jak velí role, ale už celých 22) a ta její taneční scéna byla hodně povedená. Bavila mě ta ublížená pomstychtivá svině i její přitloustlý kumpán, bavil mě fakt, že je to jeden z mála "studentských" filmů, v němž nevystupují jen královny krásy a králové přiteplených metrosexuálních předváděcích mol, ale prostor dostali i obyčejní mladí lidé (ten slimejš s nádhernou dodávkou). Ano, určitě jsem čekal více, ale to, co jsem nakonec dostal mě vůbec nezklamalo. Jen jsem pořád čekal, kdy Leslie Nielsen nahodí svůj klasický debilní ksicht a do něčeho vrazí nebo o něco zakopne :-). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis sa po Halloweene stala kráľovnou vyvražďovačiek, čo okamžite potvrdila svojou účasťou v tomu odpovedajúcich snímkach Halloween 2, Hmla, Terror Train – a kanadská Hra na vraha. Hodnotím ju ako najslabší príspevok Jamie do pod-žánru. Film na mňa pôsobil strašne fádne, matne a nezaujímavo. Chápem, že v roku 1980, kedy sa slashery plus mínus ešte iba dostávali do módy, mohlo ísť o solídny zárez, ale s odstupom desaťročí je to ozaj veľmi slabé. Ani kasting bohvieako nevyšiel, herci z vedľajších postáv hrajú nesympatické postavy, hoci mala Jamie len 22 rokov, pôsobí tu skôr ako tetka, než stredoškoláčka a Leslieho Nielsena vo vážnej úlohe jej otca je možno zaujímavé vidieť v nekomediálnej úlohe... prvé dve minúty, potom už je to s ním značná nuda. Tanečné scény wtf. Remake z roku 2008 tiež biedny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Hláška "Nejde o to, s kým ideš. Ide o to, kto ťa vezme domov," sa objaví vo všetkých štyroch dieloch hororovej série Prom Night. Brock Simpson sa takisto objaví vo všetkých štyroch dieloch. Vždy však hrá inú postavu. (fishki)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Ústrednú úlohu mala dostať herečka Eve Plumb. Producenti na poslednú chvíľu zmenili výber potom, čo o rolu prejavila záujem Jamie Lee Curtis. (beso74)

Reklama

Reklama