Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Hra na vraha kulišácky pojmenovaná v rámci festivalu Otrlého diváka jako Maturiťák je popravdě jen další v řadě nechtěně komediálních hororů. O to víc, když se tu jako ředitel gymnázia velebí Leslie Nielsen, jehož vtipný ciferník si nejde s ničím jiným spojit než s Bláznivou střelou. Už jeho samotné vzezření vyvolává úšklebky a úsměvy od ucha k uchu. Takže si dovedete představit, co ve vás vyvolá, když už se v úvodních titulkách jen zjeví jeho jméno. Naneštěstí se o komedii nejedná, ale o béčkový slasher! K tomu Halloweenská ženská drtička Jamie Lee Curtis, ale její přítomnost nic nezachraňuje. Samotné mordovačky teenagerů jsou de facto až při konci, takže se dobrou hodinu opravdu nic závratného neděje. Pokud se ale rochníte v žánrových klišé a občas v dementním vyznění scén, tak by vás to mohlo bavit. Kdybych nebyl v sále za přítomnosti chichotajících Otrlců, tak se při projekci doma asi pekelně nudím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Hra na vraha“ má docela dobrou gradaci, ale musím uznat, že se nejedná o nic, co by bylo vyloženě skvělé. Je to takový standard, ale díky tomu, že je zde Jamie Lee Curtis, díky tou, že to má tu správnou osmdesátkovou atmosféru, se mi film prostě líbil a docela jsem si ho užil, i když dějově ani vizuálně není schopen přinést něco, co by ho opravdu vyčleňovalo nad ostatní. Přesto jsem se nenudil. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Celkově trochu zklamání. Začátek mě namlsal. Z těch harantů mi totiž běhal mráz po zádech, pak však dlouho, dlouho nic a když už sem si myslel, že v tom hororu snad nikoho nezabijou, tak se to konečně rozjelo. Jenže to už se film chýlil ke konci a oběti i vrah působili, že to chtěj mít rychle za sebou :o( ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ očakávate drsný slasher, tak si musíte počkať celú hodinu, kým príde k akcii, respektíve k onej "prom night". No a ani potom to nie je žiadna prehliadka explicitných vrážd. Toto je skrátka iný typ slasheru, viac sa sústredí na atmosféru, pričom zápletka je v rámci žánru absolútne klasická, čo bolo u mňa plus. Keď už sme pri tej záverečnej polhodinke, tak tam by sa zišiel podtitul Saturday prom night fever, všetci totiž trsajú ako Travolta. Ale nebojte, príde aj na odseknuté hlavy a najmä je tu Jamie. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické trilerovské béčko, akých vzniklo v tomto období množstvo. Iným je možno iba to, že ho produkovala Kanada a obsadila do nich 2 hviezdičky - Leslieho Nielsena a Curtisovú. Zápletka je veľmi neoriginálna, treba vypátrať masového vraha, ktorý kosí jedného študentíka za druhým, pričom vieme, že to súvisí s detskou minulosťou daných študentov. K tomu nám hrá dobrá 80-ková disco hudba. Škoda, že chýbajú nahotinky, akých by som v tomto žánri - študetnských slasherov - očakával. Čo ale nechýba je celkom schopná atmosféra, ktorá drží diváka v napätí a tak opomenie aj také lapsusy ako vražda el. mixérom s metlačkami. Škoda, že sa k záveru Nielsen k slovu už príliš nedostane. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Paul Lynch sa pôvodne chcel zviesť na úspechu Halloweenu (1978) a natočiť film o psychopatickom gynekológovi. No nakoniec ho od toho odhovorili, a tak vznikla táto snímka. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo 24 dní (od 7.8. do 13.9 1979) v Toronte (Kanada). Don Mills Collegiate Institute slúžil na natáčanie scén zo školy a Langstaff Jail Farm (v Richmond Hill) poslúžila ako budova schátranej školy z úvodu filmu. (beso74)
  • Podľa skladateľa Paula Zazu mala byť scéna z plesu sprevádzaná súdobými aktuálnymi disco hitmi. Keď však producenti nedostali súhlas k použitiu hudby, skladateľ musel za jeden a pol týždňa vyprodukovať niekoľko podobných skladieb, pričom si mal dávať pozor, aby neboli natoľko podobné, že by ich niekto kvôli tomu zažaloval. (beso74)

Reklama

Reklama