Reklama

Reklama

Generace Singles

  • angličtina Generation Singles
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou svobodní, flexibilní, ekonomicky nezávislí... a nezadaní. Čeština pro ně nemá přiléhavý výraz, a tak se jim říká Singles – v angličtině svobodní, nezadaní, ale také jednotliví, sami. Říká se, že tito singles jedinci obvykle bydlí ve velkých městech a kariéra je pro ně důležitější, než zakládání rodiny, než pevný vztah. Zkreslený pohled většiny „zadané“ populace. Dnes již toto označení neplatí. Singles lidé už zdaleka nejsou jen ti, kteří si to dali jako svůj životní cíl. Tento „problém“ se začíná pomalu týkat většiny z nás… Říká se, že lidé v současnosti touží stále více po svobodě, odmítají být uzavřeni do jasně definovaných rolí, sociálních pozic a očekávání. Svoboda je dnes vnímána jako vyšší hodnota než stabilita. Co všechno způsobuje, že se takto mladí lidé podivně rozhodnou? A je tomu opravdu tak? Není spíš problémem dneška, že lidé nemohou (ač by více než chtěli) někoho nalézt? Někoho, s kým stráví celý život, s kým založí rodinu, s kým si budou rozumět? A proč? Nemusejí se ohlížet na partnery nebo děti, mohou se soustředit na kariéru a koníčky...“ Je tomu opravdu tak? Jsou dnes dlouhodobé vztahy přežitek, nebo těžce dosažitelným ideálem? Jak současný svět modeluje, ohrožuje, či naopak příznivě ovlivňuje naše vztahy? Kam zmizel strach ze samoty...? Proč to, co většina z nás považuje za zásadní a jedinečné, mizí…? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ziju jako singlak, je mi tricet, tenhle dokument je o mne a mel bych bejt jeho vdecnej prijemce... a presto prisaham buh, ze netusim, proc vzniknul. Ne ze by to bylo uplny blato, to netvrdim. Uz jen volba hlavnich protagonistu je fakt zajimava a dobra. Milej prurez. Ale o samotnym fenomenu single zivota tahle hricka nic moc nevypovida a spis me jen utvrzuje v tom , ze se vlastně asi ani o zadnej fenomen nejedna. A kvuli myslence, ze vsichni mame nejakou minulost, ktera nas nakonec dovedla tam, kde jsme, a ze jsme vsichni jiny, i kdyz nam jde v podstate o totez, kvuli ty rozhodne nemusim sedet 77 minut pred monitorem. Prazdny. Prazdny, prazdny, prazdny...a zbytecny. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Som mladý, sprostý a dlhodobo nezadaný. Trpím tapetovým efektom všetkých tých polhodinových amerických sitcomov, ktoré mi neustále tlačia do hlavy, že svatba okolo 30-tky po milióne známostí a vybudovaní akej takej karéry...Som sebestačná intelektuálka s 20 titulmi pred a za menom a žiadne podradné permanentne nadržané mužské plemeno so mnou nedokáže viesť debatu na mojej úrovni...Ťažko sa mi hodnotí dokument o životnom štýle ľudí. Je samozrejme rozdiel, či si tento život dobrovoľne vybrali, alebo obrazne stáli na konci radu. Je síce pravda, že mnoho sa už so svojím osudom stotožnilo, ale zúfalé masové zoznamovacie pokusy vzpurných singlov sú pre nezainteresovaného diváka k smiechu. Koho nezaujíma bulvár, či sa rád nehrabe v súkromí iných, dokument absolútne nezaujme. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Všichni protagonisté mi přišli, že jsou na tom lépe než já, a přitom jsem je chvílemi litoval. Vypadá to, že celý projekt „bez cenzury“ je nastaven podobně a pouze různí režiséři tráví rok života s jinak zaměřenými skupinkami lidí. Pak už záleží na tom, zda má člověk náladu koukat na panoptikum individuí seznamující se metodou „mazání medu kolem huby“, a nebo nějakou jinou úchylárnu. :-/ ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument pro single lidi s nadhledem a bez filtru a expertů na problematiku. Znám hned několik pořád a stále single jedinců co na první opravdoví vztah stále čekají. Nebo možná ani nečekají, protože si zvykli být sami. A přesně o tom tenhle dokument vlastně je. A díky nadhledu režisérky je to docela zábavné pokoukání, ačkoliv s některými protagonisty moc nesouhlasím, nijak mne to netriguje. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dokument je úplně o něčem jinym, než co se píše v oficiálnim textu distributora. Jako natočit dokument o singles, kde účinkující pořád řikaj, jak teď si někoho našli a že by pomalu chtěli založit rodinu a podobně, to je jako natočit dokument o horolezcích a ptát se tam lidí, co jeli lanovkou na Petřín a omylem vystoupili už na Nebozízku a museli ten zbytek dojít pěšky. Výběr těch lidí mi připadal úplně na hovno. Třeba já jsem single a to z toho důvodu, že vykazuju nejrůznější znaky asociálního chování a zaujímám antisociální postoje a názory. Ještě bych dodal, že ty účinkující tam prezentujou jako nějaký lidi, který by teoreticky neměli mít sebemenší problém někoho sbalit, ale můj názor je, že ty holky byly jedna vyloženě hnusná, druhá úplně divná a třetí by těma svejma femínkovskejma kecama o tom, jak všechno zvládne sama, odradila snad i toho 38-letýho panice s ojkou, kterej se přišel seznamovat na kurs vaření. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení trvalo přes tři roky. (AngelusCZ)
  • Režisérka Jana Počtová měla v dokumentárním filmu také "hrát", neboť je singles. Nakonec však natočený materiál o své osobě nepoužila, protože se nehodil do konceptu. (mr.filo)
  • Film získal roku 2012 cenu Václava Táborského na festivalu českých filmů Finále v Plzni v kategorii nejlepší dokumentární film. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama