Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tá skoro dvojhodinová stopáž je neúnosná (darmo, Roger Corman to dobre vedel, keď točil svoje sword and sorcery), príbeh je otrepaná rozprávka o "proroctve", tentokrát so svalnatým Doktorom Dolittlom, tých zaujímavých lokácií a masiek je tu v konečnom dôsledku pramálo a scény s rozprávaním so zvieratami sú často veľmi krkolomné. Ale Tanya Roberts je neodolateľná! ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Pána šelem jsem viděl naposled jako malej kluk na vhs a pamatoval jsem z toho jen ten brutální začátek, kdy je zabita jeho rodina a i ty upíry co když vás chytnou, tak z vás vysajou život. Když jsem uviděl, že vyšlo 4k tak jsem si to znovu pustil a musím říct, že ten začátek jsem si pamatoval opravdu dobře a ty upíry taky :D. Co jsem si četl komentáře, tak spousta lidí to přirovnává ke Conanovi. Ano je to pravda, je tu hodně velká podobnost(třeba ten začátek). Ovšem na Conana tohle absolutně nemá a je to tak o dvě úrovně níž. Když ale vezmu všechny ty filmy co Conana nějakým způsobem vykrádají, tak pán šelem je z nich nejlepší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S Pánom šeliem ma nespája žiadna nostalgická spomienka, až sa divím, že som vlastne o existencii tohto filmu dlho nevedel. Vcelku vydarené fantasy má dve hlavné zápletky, čo znamená, že má aj dve rozsiahle finále a aby toho nebolo málo, tak nesmie chýbať ani srdcervúci, ale funkčný, epilóg. Nechýbajú tradičné obohraté klišé, ako keď záporák môže desaťkrát niekoho zabiť, ale stále sa niekam pozerá, niečo povie, až v tom "v poslednej chvíli" pribehne hlavný hrdina a obeť zachráni. Kauzalita sa taktiež nedrží striktne logiky. Každopádne na rok vzniku veľmi slušné, v podstate non-stop akčné. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predlho som hladal na youtube priserky, ktore som si len matne vybavoval z detstva. Tieto obalili svoju obet akoby kridlami, aby ju akosi "natravili", ze potom vypadli len kosti. Dnes som nasiel na jednom kanali, prispevok cloveka, ktory presne takto polozil otazku. Nuz, v momente ako som si pustil toto fantasy, par postav sa mi v pamati vynorilo. Je to taka rozpravkova blbina, ktoru som ako maly chalan zral a tusim sa i bal tych monstier. Dnes uz neodporucam, film mal pre mna len nostalgicku hodnotu. Existuje snad este jeden dovod, preco si film pozriet. A to, ze tu hra, na tu dobu casto v tomto zanri obsadzovana, nadherna, Tanya Roberts s uzasnymi ocami. Hrala i v peknom filme Sheena (1984) ,ci nejakej bondovke. R.I.P. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

To víte, že se v hodnocení odráží nostagie. A vůbec to nevadí. Byl to sakra zábavnej film, v těch přiblblejch totalitních časech. Dar sice neni Conan, a Marc Singer neni Arny - taky dávám jen 4 hvězdy -, ale mě to zkrátka bavilo. Tanya byla v rozpuku a pěkně se na ní dívalo. Rip Torn byl správně hnusnej a potvory správně děsivý. Jako bonus roztomilý zvířata a zvířátka. Zkrátka 80 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)
  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)
  • Film The Beastmaster byl natočen podle románu z roku 1959 "The Beast Master" od Andre Nortona. (Beastmaster4)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama