Reklama

Reklama

Dívčí nápravná škola

  • Česko Ženská věznice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezletilá Jenny (v době natáčení šestnáctiletá Linda Carol) řídila při loupežném přepadení auto svého přítele a skončila v dívčí polepšovně. Ji i její novou kamarádku, traumatizovaného sirotka Lisu (dětsky nevinná Sherri Stoner, která byla modelem pro Disneyho Malou mořskou vílu a Krásku z Krásky a zvířete!) tu čeká teror matrónovské vrchní dozorkyně Edny (famózní neherečka od Boha Pat Ast) a šikana atletické mužatky Charlie (herecky debutující punkrocková zpěvačka Wendy O. Williams), které vyvrcholí krvavou vzpourou. Klasický WIP (Women In Prison) snímek 80. let. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Women In Prison nie je práve subžánrom, od ktorého by sa dali očakávať nejaké duchaplné filmové zážitky (až na ojedinelé výnimky ako je napríklad Bangkok Hilton a pod.), snímky spadajúce do tejto obskurnej kategórie publiku zväčša prinášajú pochybnú zábavu silne béčkového razenia a tak je to aj s Naked Birds - nápravnovýchovný ústav, v ktorom sa chovankyne najradšej pohybujú v spodnom prádle a každý deň sa v sprchách mydlia do nemoty, despotická riaditeľka zariadenia, vyzerajúca ako sturmbannführerka SS, náznaky lesbizmu a sexuálneho ponižovania... je to proste taká jednohubka, na ktorú človek rýchlo zabudne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"LADIES, KEEP YOUR HANDS ABOVE THE SHEETS. THEY'RE ONLY CLEANED ONCE A WEEK". Fanoušci tvrdých WIP (Women In Prison) movies ze 70. let nebo Sybil Danning (CHAINED HEAT), na jejíž jméno snímek diváky láká, budou zklamáni, neb REFORM SCHOOL GIRLS jsou krotké a neužijete si tu příliš ani prasečinek ani železné lady Sybil v roli ředitelky pasťáku. Film se pevně drží tradiční výstavby a žánrových klišé včetně archetypálních postav a je záměrně až parodicky nerealistický, k čemuž přispívá i malý rozpočet. V jeho úplném zatracení mi brání jen scéna ocejchování Lisy na záchodě, která mě příjemně polechtala na dobrou noc a opravdu vtipné akční finále ("KÁZEŇ! ÚPLNÁ KÁZEŇ!). Od nízkorozpočtového béčkového režiséra Toma DeSimone, který tímto snímkem nevstoupil do filmové ženské věznice poprvé (také PRISON GIRLS IN 3-D, CONCRETE JUNGLE), jsme u nás mohli vidět i netradiční slasher HELL NIGHT s Lindou Blair (mající rovněž zkušenost s WIP - CHAINED HEAT, RED HEAT, SAVAGE ISLAND). Film u nás uvedl pod názvem ŽENSKÁ VĚZNICE HamerFilm. P.S.: Zajímá-li vás tato tématika, doporučuji http://www.premiumwanadoo.com/wipfilms/links.htm, kde najdete linky na klíčové zdroje informací o WIP. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze je tohle WIP trosku odlisne od tech ktere zname ze 70 let, tak vubec neni spatne. Prodchnute glamrockovou naladou i muzikou, presto obsahuje vsechny potrebne a ocekavane prvky. Vynikajici jsou obe ty mlady holky, Linda Carol a Sherri Stoner. Naopak mi tam vubec nesedela Wendy O. Williams, ktera proste neni herecka...snaha prevysovala schopnost, coz rusilo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Lacné céčko s prehrávajúcimi herečkami, z ktorých svojím prehrávaním dominuje excentrická hlavná dozorkyňa. Hlasné výsmechy od ucha k uchu sú bežnou súčasťou jej hereckého repertoáru. Chovankyne takmer vždy chodiace v spodnom prádle a ich husté reči veľa napovedia, o akú filmovú "kvalitu" sa jedná. Napriek tomu, že sa v ňom až na záver príliš toho veľa nedeje, film vyslovene nenudí, aj keď najväčším lákadlom budú určite nahotinky pri sprchovacích scénách. Smerom k záveru však toto céčko stráca dych. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Soft WIP s nádechem klasické béčkové americké kinematografie 80-tých let. Dílko se snaží držet schématu WIP movies, takže se dočkáme v úvodu zatčení zde nezletilé blonďaté dívčiny Jenny, kterou soudce posílá do nápravného zařízení, kde to nebude mít vskutku lehké. S ní do vězeňského pekla samozřejmě putuje další várka čerstvého masa, jež se musí okamžitě hromadně vysprchovat. Jenny s dalšími putuje na cimru, kde vládne punk girl Charlie, poskok hlavní prasoidní dozorkyně Edny, která má na Jenny a její mlaďoučké kámošky od první chvíle spadeno. Drsná Charlie, jež má téměř v každém záběru činku v ruce, se svými děvkami využívá privilegií a když není na obzoru tlustá Edna, v teroru dívek ji obstojně zastupuje. Nahoty je v dílku celkem dost, dokonce přichází na řadu v náznacích i troška sexu. Tortury je v dílku minimálně, opomenu-li upálení plyšového králíčka jedné napravované. Na řadu přichází také fyzická dřina při okopávání nějakého pozemku a pár ran z brokovnice. Samozřejmě se zde objevuje i spásná duše v podobě mladé terapeutky, kterou se ředitelka ústavu podobná ďábelské Ilse snaží odstranit. Veskrze podprůměrné ztvárnění, jenže trademark osmdesátkových béček posouvá toto dílo do výšin nefalšované zábavy. No, v kterém jiném WIPu byste mohli vidět punk girl hrozící při vzpouře ze střechy jedoucího vězeňského autobusu a další libůstky, které nechci prozrazovat. Nepříliš přesvědčivé herectví a antilogika mé nadšení nakonec zmírňují na čtyři hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Na filmovém plakátě pózuje coby dívka vlevo Linnea Quigley, ve snímku si ale nezahrála. (Fenk)
  • Wendy O. Williams odmítla ve filmu nosit jakékoliv jiné oblečení než své vlastní. Také si odmítala sundat boty a dokonce jej tak nosí i ve "sprchovacích" scénách. (Fenk)

Reklama

Reklama