Reklama

Reklama

Amor estranho Amor

  • USA Love Strange Love

Obsahy(1)

Muž prochází zahradou a vchází po schodech do velké krásné vily v Sao Paulu. Je to Hugo (Walter Forster), který zde chvíli žil před padesáti lety jako 12letý. Tehdy ho poslala babička, která ho vychovávala, k jeho matce Anně (Vera Fischer), která ve vile vedla velice exkluzivní bordel pro horních pár tisíc. Ve stejnou dobu sem přichází z jihu Brazilie krásná blondýnka Tamara (Xuxa Meneghel), která je určena pro velmi významného politika. Mladý Hugo (Marcelo Ribeiro) poznává i další krásky, které zde bydlí, má možnost pozorovat jejich práci, orgie vysoké společnosti a začne s dívkami navazovat i kontakty. Některé jsou ochotny mladíka zaučit, právě Tamara vyvíjí docela aktivitu, ale matka Anna chlapce hlídá a dívky odhání. Je to proto, že ho chce ochránit, nebo ho chce zasvětit sama? Zvláštní film v krásných dobových dekoracích. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Peabody

všechny recenze uživatele

Mně se ta atmosféra elitního nevěstince líbí, holky jsou hezké (i matka Anna je pěkná i Tereza a další) a příběh, jakkoli není nějak hluboce propracovaný, není špatný. Takže příjemná podívaná i když bez velkých ambicí.  Incestní motivy jsou silné a asi to v osmdesátých letech bylo docela kontroverzní stejně jako sex ve 12 letech. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Škoda že ten zajímavý příběh trochu nepodrthly i výraznější herecké výkony. Nejspíš za to z větší části může anglický dabing, ze kterého se chce chvilkami spát a chvilkami zvracet, protože tak toporné věty ještě v té jejich kňouravé řeči jsou opravdu soustem těžko stravitelným. Jenže portugalsky neumím a anglické titule hledat nehodlám, tak je třeba to skousnout a zkusit si to odmyslet alespoň během hodnocení. Pominu-li dabing, film stejně bude dosti uspávací materiál - ale to u dramatu není nic výjimečného. Diváka u filmu může alespoň udržet očekávání, zda se to zvrtne v happy-end, v oidipovské rozuzlení nebo nějaký dramatický konec. Do té chvíle ale jen těžko něco změní tu velmi poklidnou atmosféru - jen tu a tam narušenou nějakým tím odhaleným hrudníkem. I přes to nelituji času. Kdyby nic jiného film nenabídl, tak originalita příběhu a atmosféra se mu upřít nedají. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama