Reklama

Reklama

U2 Rockové tažení

  • USA A Rock Crusade: An Unauthorized Story

Obsahy(1)

Skupina U2 je téměř stejně dobře známá svou filantropií a charitativními aktivitami jako svou hudbou. Její frontman - zpěvák Bono - si během uplynulých dvaceti let vybudoval pověst neúnavného bojovníka za sociální a ekonomické změny v zemích třetího světa. Rockové tažení je příběhem neutuchající energie této kapely, jejího úsilí a odhodlání přispívat k řešení sociálních otázek a snahy využít vlastního vlivu při prosazování pomoci lidem, kteří ji potřebují nejvíce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zostrih videí z Bonovych stretnutí s politikmi a inými vplyvnými ľuďmi na rôznych meetingoch a happeningoch, približujúci jeho aktivity v boji proti AIDSu a chudobe v rozvojových krajinách. O hudbe U2 tento dokument nie je ani v náznakom, maximálne sa opiera o hudobnícku popularitu kapely a jej lídra a z toho plynúcu moc v politických aktivitách. To by samo o sebe nevadilo, ale zostrih ako celok je šitý lacnou bulvárno-televíznou ihlou, kvoli čomu ho nemožno považovať ani za dôveryhodný zdroj informácií. Čo je v prípade daného žánru harakiri. Náhodou to zachytiť v TV tak OK, ale predávať to na DVD inde než v stánku u Vietnamcov je prasáreň. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina U2 je mou srdeční záležitostí, ale tento dokument se jí, bohužel, netýká. V úvodu slibovaná druhá strana života kapely se scvrkla na humanitární počiny Bona, kterého kapela pouze dvakrát podpoří na mediálně sledovaných akcích (Greenpeace, Sarajevo). Jinak je výhradně sledován taktik Bono, označovaný jako tvář filantropické syntézy, kterak se pokouší plnit svou funkci osiny v zadku světových politiků. Záběr řešených problémů je ohromný, vliv neoddiskutovatelný, výsledky viditelné, ale těch pár podkreslujících tónů kytar je příliš málo na dokument, který má označení U2 uvedeno v názvu. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Žádní U2. Žádné rockové tažení. Aneb Bono je úžasný. Bono je nejlepší. Bez Bona by nic nevzniklo. A já se ptám: Máme zapotřebí se na tohle koukat?! ()

Martysek31 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit dokument o U2 ve kterém neuslyšíte ani jednu jejich nahrávku a celou dobu se omílá jenom Bono a jeho filantropie. Jsem velikým fanouškem U2 ,ale tohle mě uráží. ()

Reklama

Reklama