Reklama

Reklama

Bubba Ho-tep

Trailer

Obsahy(1)

Elvis žije. Tedy jestli se tomu tak dá říkat. Spíše jen přežívá s podivným výrůstkem na penisu v domově důchodců. Zde právě začíná obcházet egyptská mumie, která ze staroušků vysává jejich duše. Sebere Elvis ve starém těla dost sil na to, aby mohl s pomocí svého přítele Jacka, který si myslí, že je exprezident Kennedy, zastavit běsnící mumii? (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ho - tep = Příbuzný či potomek sedmnácti egyptských dynastií 3100 - 1550 před Kristem, nebo rodné příjmení egyptského faraóna. Bubba = Muž z jihu spojených států, Dobrák, Buran nebo vidlák. Jsem opravdu vzhůru, nebo se mi zdá, že jsem vzhůru? Pro co stojí za to žít, krom jídla, sraní a sexu? Nakonec, záleží vůbec na něčem? To vše projde hlavou Elvise Presleyho během několika minut filmu. Šestinohý šváb jako ty by měl vědět...nikdy, nikdy neser Krále!!!! Použití hieroglyfů jako graffiti, je úchvatné. Faraón žere oslí bobky a Kleopatra je šereda. Chci říct, kdo by uvěřil dvojici cvoků jako je Elvis a Jack Kennedy (černoch co tvrdí, že byl president USA), kteří tvrdí, že jim kamaráda sežrala mumie v kovbojských kalhotách. Kdo, když ne my, kdy, když ne teď!!!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad je tak strelený až to človeka zaujme. No kto by si bol pomyslel, že možno Elvis ešte stále žije a užíva si pohodičku niekde v domove dôchodcov? Len ten vred na prirodzení ho troška trápi... Avšak všetko len do času, kedy sa na scéne zjaví bláznivá múmia a začne všetkým okolo cucať duše. Dvaja odvážni starčekovia - Presley a JFK - tak zoberú záchranu do vlastných rúk... No poviem vám, niektoré situácie boli tak trápne a absurdné až som sa na tom pobavil. Asi na takomto princípe tu funguje zábava, baviť sa na uletenosti oboch postavičiek, ktoré sypú jednu hlášku za druhou. Netreba to brať príliš vážne, treba pustiť mozog na vandrovku a človek sa pritom slušne pobaví. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo špatné, ale nějaké výhrady přece jen mám. Samotná historka je v podstatě hrozně jednoduchá, hlavně finále jsem čekal zajímavější. To už souboj se skarabeem byl akčnější. Také nemám moc rád fekální humor, naštěstí ho tady moc není, navíc jen v úvodu. Ale film má tím svým nápadem své kouzlo - Presley MOŽNÝ SPOILER - který hrál svého dubla, až si vykloubil kyčel a musel do domova důchodců, JFK jako černoch s pískem místo mozku atd., překvapivě to funguje. I ty chodby starobince, osazenstvo... Což mi připomíná, že autor nějak rezignoval na postavy sestry, ředitele a pohřebáků, jež mohl daleko více využít. A zajímalo by mne, zda má mumie schválně oblečení a postavu jako Michael Jackson. Asi jo. Těch dobrých vtípků, nijaké řachandy, ale prostě jemných, dobrých vtípků pro mírné pobavení a pousmání, je zde také dost, takže nakonec mírný nadprůměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takřka doslova "posmrtný" (uvozovky mají své opodstatnění) život rokenrolového krále Elvise Presleyho. Rozhodně ale od Dona Coscarelliho nečekejte žádný životopisný film. Tohle je svým způsobem unikátní komedie se silně hororovým nádechem - Elvis spolu se svým černošským kamarádem/spolubydlícím, který je přesvědčen o tom, že je J. F. Kennedy (taky se konečně dozvíme, jaká byla Marylin Monroe v posteli), bojují s oživlou mumií egyptského faraona. Vypadá to jako blbost? Kdyby mi ten film někdo popsal takhle, asi bych si to myslel určitě taky (a když jsem ten film takhle podal ženě, její reakce nebyla moc rozdílná), ale Coscarelli vás hodně rychle vyvede z omylu. Jeden z nejoriginálnějších filmových nápadů, navíc opravdu dobře zvládnutý po všech filmových stránkách (scénář, režie, herci a herečky, námět, kamera, střih, hudba), co jsem za poslední dobu viděl. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

No a pak že byl Elvis Presley "jenom" král rockenrollu a věčně zdrogovaná hvězda. Nikdo by asi neřekl, že se dožil pokročilého věku a na stará kolena bojoval v domově důchodců a ještě s nádorem na penisu proti oživlé, duše-vysávající mumii za pomoci černošského JFK. Zní to celé neuvěřitelně, ale zásluhou komorní výpravy, výtečných herců a nesmírně úderného humoru to funguje takřka dokonale. Hlavně v druhé polovině se z toho vyklubala jedinečná oddechovka a některé hlášky mají na to stát se kultovními (a že jich je!). Ale především .... - Bruce Campbell is FUCKING KING!! 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu nezazní ani část melodie od Elvise, protože cena za licenci k jedné písni Presleyho odpovídala polovinu rozpočtu. I jako upoutávky na Elvisův maratón režisér použil vybrané úryvky z veřejného filmového archívu, na kterých jsou herci podobní Elvisovi. (BoredSeal)
  • Rozpočet filmu byl něco málo přes 500.000 dolarů. (Chatterer)
  • Film se točil v opuštěné nemocnici pro veterány poblíž Los Angeles. (BoredSeal)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Reklama

Reklama