Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme. Třetí Jurský park má Sama Neilla, což je jasné plus. Na nic si nehraje a je to prostě "jen" akční jízda s dinosaury. Možná je to spíš taková nadstavba k prvním dvoum dílům, možná malá povídka navíc. Tyranosaurus není hlavní poastavou, což je obrovské mínus. Místo něj tu máme pterodaktyly, Spinosaura (jasně, je to frajer, ale takové charisma jako T-Rex nemá) a klasiku v podobě raptorů. Jenže ti tentokrát silně zklamali, nápad s dorozumíváním je sice skvělý, ale přišlo mi, že s každou scénou tvůrci jejich inteligenci zvyšují. Možná, že (jak jsem se v jedné krásné recenzi dočetl) konec scénáře psali dokonce oni sami a ve čtvrtém díle už budou luštit křížovku. Je to prostě daleko slabší než první díli, ale je mi to jedno. Pořád jsou to moji oblíbení dinosauři a tam jde všechna moje soudnost stranou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, akce, zábava, dinosauři, skvělé triky... Ale to původní kouzlo je fuč. Spielberg Jurskému parku zkrátka chybí. Ani ten pocit, že ještěři jsou živí, jsem tentokrát neměl. Ze tří hvězd patří jedna Samu Neillovi, jedna ILM a Stanu Winstonovi a jedna těm akčním sekvencím (dinosauří zápas, klec pro pteranodony). ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

O něco lepší pokračování Jurského parku než předešlé. Sice se zde opět musí zákonitě objevit někdo hysterický, nervózní, někdo kdo má vlastní hlavu a co mu jsou platný rady odborníka ...že... Ztratit svůj satelitní telefon se rovněž nevyplácí, naštěstí je vedlo jeho zvonění k místu, kde ho zase mohli najít - v metrové kupě dinosauřích h .... tento ... no výkalů. Film má spád, akci, člověk se u sledování nenudí, takže hodnotím celkem vysoce. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Miera akčnosti tu dosiahla nevídané rozmery a celý film tak degradovala na úroveň béčkových zlátanín - je to zvláštne, ale po chvíli si na všetok ten humbug na plátne takpovediac zvyknete a dokonca aj také megalomanské scény, ako súboj s tým veľkým mäsožravým hovädom vo vode, vás nechajú chladným. Keby im predchádzalo tzv. 'ticho pred búrkou', ich dopad na diváka by bol podstatne silnejší. A tak jediné, čo musím pochváliť, je nápad s raptormi, ktorým bolo v tomto diely trochu pozdvihnuté IQ a stali sa tak hlavnými protagonistami niekoľkých podarených scén - to však ešte dobrý film nerobí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $93miliónovTržby USA $181,171,875Tržby Celosvetovo $368,780,809Tržby za predaj Blu-ray v USA $661,924 //počet predaných kusov 43,583Tržby za predaj DVD v USA $278,282 //počet predaných kusov 23,843║ Trikovo a vizuálne opäť úchvatné ale príbeh je na jedno kopito, už to proste nezaujme tak ako prvé dve časti. /65%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Velociraptor, kterého ve snu vidí dr. Alan Grant (Sam Neill), se mu ve skutečnosti zdát nemohl. V té době neznal „nový“ vzhled velociraptorů s červenýma očima, modrou kůží a pernatou chocholkou. Jediné velociraptory, které do té doby poznal, byli ti z Isla Nublar z původního Jurského parku (1993) s šedozelenou kůží, zelenýma očima s protáhlými zornicemi a bez peří. (Landauer)
  • V původním scénáři (i ve storyboardech) byl hlavním zvířetem Baryonyx, což byl blízký příbuzný Spinosaura, kterému se i podobal, avšak byl menší a neměl hřbetní ploutev. Joe Johnston však chtěl stvoření, které by si nikdo nepletl s Tyranosaurem. (TwoFace)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama