Reklama

Reklama

Dámy a pánové, punk žije!

  • Kanada Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (více)
Trailer

Obsahy(1)

Corinne Burnsová je patnáctiletá osiřelá dívka, která se ve svém okolí nechvalně proslaví v přímém přenosu televizních zpráv, během něhož sekne s prací ve stánku s hamburgery. Corinne založí se svou sestrou Tracy a sestřenicí Jessicou skupinu s názvem Stains. Na koncertě klasické hardrockové kapely Metal Corpses, jejímž frontmanem je okázalý zpěvák Lou Corpse a které předskakují britští namyšlení pankáči Looters, se Corinne podaří proklouznout do zákulisí. Přichází si tam pro radu zrovna ve chvíli, kdy Lou žádá manažera turné, aby našel novou předkapelu. Ten mu spontánně dohodí Stains, a přestože první koncert dopadne pro dívky poněkud katastrofálně, Corinnein extravagantní účes, provokativní oblečení a vzdorovitý slogan "Nejsme k mání" upoutá pozornost televizního reportéra, díky kterému se dívka už jednou ve zpravodajství objevila. Poté, co je jim věnována reportáž ve večerních zprávách, se ze Stains přes noc stane senzace. Když Stains následně povýší z předskokanů na hlavní hvězdy pódia, Billy, hlavní zpěvák kapely Looters, se Corinne snaží poskytnout několik rad i kýženou emocionální podporu. Dívky však záhy zjistí, že jsou jejich noví fanoušci značně přelétaví. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

klerik 

všechny recenze uživatele

Film má fakt niečo do seba. Mnohé pesničky sú chytľavé už na prvé počutie, inokedy zaujme text. Téma vzbury i showbiznisu je podaná zaujímavo. A samotná lovestory je dostatočne divná, aby zaujala. Dnes filmu navyše pridáva na zaujímavosti obsadenie - hlavne pre Diane Lane a Raya Winstona mám slabosť a je fajn vidieť, že boli skvelí už zamlada... ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Když vzpůrné teenagerce Corinne Burns (Diane Lane) zemře matka, zakládá punkovou kapelu se svou sestrou a bratrancem. Fakt, že nemají žádné hudební zkušenosti, ani talent je nezajímá. Ve snímku si zahráli někteří členové punkových kapel Sex Pistols a The Clash. Známá postavička punk scény novinářka a umělkyně Caroline Coonová pracovala na filmu jako punková poradkyně. Nepřehlédnutelný ohnivý make-up očních linek, který je zde zobrazován, byl rovněž její nápad. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Iný druh rebelantského filmu, než by človek čakal. Ako už podotkol kolega Misantrop; viac kritika rýchlokvasených umelcov bez talentu, než ozajstná punková revolta. Preto ma trochu prekvapuje, že tam išli hrať slávni pankáči. Ten film sa otvorene vysmieva punkerom, ktorí nevedia hrať. Pokiaľ ide o mňa, než začali podvádzať sa mi ten koncept páčil. S odstupom dňa ma to strašne ťahá do ďalšej projekcie. A zvyšujem na plnú palbu. Za skvelý soundtrack, atmosféru, a tiež mám veľkú slabosť pre mladú Diane Lane (a Lauru Dern v akomkoľvek veku). A hlavne za tú rastamanovu spoveď. Neskutočná scéna. Ps: Postava Diane Lane mi niečim strášne pripomínala Vox Lux (a nemyslím ten make up). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale nevzalo mě to. Nezasáhly mě zkratkovitě načrtlé osudy amatérských hudebníků z prostředí plného fetu a rvaček. Neoslovila mě (pseudo)rebélie v podobě záměrně špatného vystoupení končícího nadáváním do publika směrem k nevinnému divákovi. Nebavilo mě poslouchat vyřvávací zpověď Boba Marleyho či spíše jeho umělého dvojníka, ani otravnou reggae hudbu v nejedné scéně kolem toho. Dvě působivé scény hlavní postavy s hlubší výpovědí (u rozhovoru pro televizi), občas dobrá písnička v živém podání (ta nejlepší pro jistotu zazní hned 3x) či trochu lépe vtahující děj směrem k závěru celkový dojem alespoň trochu zachránily, ale ne moc. Přestože punk nikdy nebyl zrovna můj styl, trochu jsem doufal ve film, který mi tuhle hudbu přiblíží, zaujme buď poutavým pohledem na tento hudební žánr nebo pořádným rozvinutím osudů postav hudebníků (nebo nejlépe obojím). Potenciál ve více scénách tu byl, ale nestalo se. Je však dobře, že si své diváky našel. [50%] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Marin Kanter v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama