Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přihrbený platfusák s trvale nainstalovaným úsměvem se za mohutného patosu rozhodne během melodramatické limonády o sestavení rakety. K tomu je měrou vrchovatou přimíchán americký nacionalismus. No fujtajbl. Jo a ten platfusák je ještě ke všemu hrbatý, z fleku by bez maskování mohl vystřihnout zvoníka u Matky Boží. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nevzal. Klasicky americké. tedy povinně patriotické, povinně melodramtické, povinně patetické, povinně optimistické, nakonec všichni povinně zmoudří a koneckonců je to všechno povinně podle skutečných událostí. Po titulcích je jasné, jak to skončí, jen je zapotřebí se k tomu prolondat potoky medu. Vlastně moc nevím, proč jsem přidal tu třetí*. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal se začíná nesmazatelně vrývat do mých nejoblíbenějších herců. ON je prostě geniální a já mu "žeru" každou jeho roli, protože on tomu dá něco, čím už takhle dobrý film ještě zvedle. Nádherný příběh o snu, který se nezdá tak nenaplnitelný, když do toho 4 kluci dají své srdce, víru a hlavně vytrvalou práci. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Milý malý film, který nám cestou dojemného příběhu plného těch nejkrásnějších lidských vlastností, činů a charakterů připomene to, že každý má šanci stát se tím čím chce, jen musí vytrvat. Jenže tenhle vypravěčský kýč je podán tak zajímavým způsobem, že většinou budete chlapcům s raketou držet palce a zamačkávat slzy dojetí, než aby jste kroutili hlavou nad do očí bijícím patosem. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Sympatické drama s tehdy ještě mladičkým Jakem Gyllenhaalem. Zcela jistě největší režisérova pýcha. Joe Johnston dokázal výborně přenést osudy mladého rakeťáka Homera Hickama na filmové plátno. Ze snových kluků se stali dospělí muži, kteří v životě něco dokázali. A to vše díky tomu, že nic nevzdávali a šli si za svým cílem. Už se mi dlouho nestalo, aby na mě nějaký film udělal tak příjemný dojem. Při závěrečném odpalovaní poslední rakety mi běhal mráz po zádech. Také Chris Cooper mě přesvědčil, že se dokáže opravdu bezchybně vžít do role tvrdého táty se svými zásadami. Ostatně tak tomu bylo i ve snímku Americká krása. Díky za chvíle strávené u tohoto filmu a není zač za pět hvězdiček!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Pravé jméno otce hlavního hrdiny není John Hickam, ale Homer Hickam Sr. (rodo)
  • Ve skutečném životě jsou Werner von Braun a Jake Gyllenhaal vzdálení bratranci. Oba dva jsou potomky Viléma I. Dobyvatele. (HellFire)
  • Uhelné městečko bylo postaveno pro účely filmování v lokaci Petros, v Tennessee (USA). (herr_carter)

Reklama

Reklama