Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to klasickej romatickej film 90. let. Klasickej je hlavně proto, že do hlavni role nasrali blbou Juliu Roberts, která je odjakživa škaredá, nesympatická a trapná. Neni to ani komedie, já v tom vidim jenom tu nudnou problematiku lásky a vztahů a emocionálně pošahanejch ženskejch a k zasmátí tam neni skoro nic. Kdyby se k tomu podávala chlazená dvanáctka, nebylo by to tak hrozný... takhle jsem ale místo koukání na film hledal pavučiny na zdech a kousal sem si kužu kolem nehtů... nuda. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, abych hlavní hrdince tak upřímně přála, aby zůstala na ocet. Nějaké sympatie k ní mohli cítit snad jen milovníci Julie Roberts, protože ta holka byla prostě sebestředná mrcha. Ale film měl i své světlé stránky, takže se drží v průměru romantických komedií. Ponaučení pro ženy plynoucí z tohoto filmu: Pokud chcete mít za nejlepšího přítele chlapa, ujistěte se, že je gay. Pokud bude navíc vypadat jako Rupert Everett, budete mít o zábavu postaráno. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 1997 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: film (komedie/muzikál), vedlejší herec (R. Everett), herečka v komedii/muzikálu (J. Roberts) BAFTA - nominace: vedlejší herec (R. Everett) American Comedy Awards - nejzábavnější vedlejší herec (R. Everett) Blockbuster Entertainment Awards - herečka v komedii (J. Roberts), vedlejší herec v komedii (R. Everett), vedlejší herečka v komedii (C. Diaz) Florida Film Critics Circle Awards - vedlejší herec (R. Everett) London Critics Circle Film Awards - vedlejší herec (R. Everett) Satellite Awards - vedlejší herec v komedii/muzikálu (R. Everett) ....Scénář : Ronald Bass. Kamera : Laszlo Kovacs. Hudba - Ocenění 1998 - Oscar (James Newton Howard) - vítěz 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu hlavně zazní - Diana King - I Say A Little http://www.youtube.com/watch?v=Mm62Aa4ahs8 CITÁT - Já musím být želé! ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Čekala bych asi vyšší hodnocení..dle mého názoru ve svém žánru hodně povedný snímek...baví mě to a úplně se dokážu vcítit do pocitů Julianne..nějak to chápu a vždycky pro mě Julianne s Michaelem budou ústředním párem, který se mi tam zamlouvá..proto když na to dnes koukám již popáté tak budu stále naivně doufat v jejich happy ending...i když karaoke v podání Cameron Diaz je vážně roztomilé..ale znáte to "You can´t choose who you love..." ()

anli 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie,která je skvěle napsaná a nese sebou prvky,kterým bude každý rozumět.Jistě,není to nic zásadního a velkolepého,ale scénář je svižný,zábavný i smutný a je vidět,že je ze života.Není tu jedno klišé za druhým,ani žádný trapný med.Zato je tu hodně momentů,vyplývajících ze vztahů,které máme každý kolem sebe.A je to hlavně o tom,co člověk cítí opravdu a co si jen namlouvá.A všechny emoce nás utvářejí a pomáhají nám rozhodovat se.A mělo by se jim naslouchat,bez ohledu na důsledky.To nám říká režisér P.J.Hogan,který tady nepředvádí žádné extra nápadité orgie,ale vsadil hlavně na příběh a herce.A příběh je velmi příjemný,zajímavý,správně romantický a hlavní čtveřice Roberts-Mulroney-Diaz-Everet je opravdu vynikající a velmi příjemná.Přičtu-li si k tomu opravdu nápaditý konec,vycházi mi z toho slušně nadprůměrná podívaná,na kterou většina romantických komedií nedosáhne a ke které bude většina diváků(včetně mého já) pravidelně znovu usedat.Dávám tedy svatebních a mých 75%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Postava Gerge Downese (Rupert Everett) se ve scénáři původně jmenovala Digger Downes. (Terva)

Reklama

Reklama