Reklama

Reklama

Nabi

všechny plakáty
Jižní Korea, 2001, 106 min

Recenze (4)

tombac 

všechny recenze uživatele

"Po roce 2001 někde v Koreji. Virus zapomnění vymázává vzpomínky. Nachází se ve městě znečištěném kyselými deštmi a olovem. Lidé tam cestují, aby ho našli a zbavili se svých bolestných vzpomínek." Turistka Anna přicestuje do města za bájným virem až z dalekého Německa, zaplatí si cestovní kancelář, která ji poskytne mladou virovou průvodkyni Yuki a řidiče s nezvyklým jménem K, aby ji byli nápomocni při hledání. Tak začíná tato zvláštní, nelehko zkousnutelná, minimalisticky pojatá sci-fi s filosofickým přesahem, natočená těkavou kamerou, jež si libuje v zábírání blízkých detailů tváří herců. Hrdinčin chlad a odstup se během jízd po odosobněném městě a jeho okolí postupně mění k náklonost k dětinské průvodkyni i řidiči, jenž stále hledá své nikdy nepoznané rodiče. Zamyšlený a teskný film, který mi v hlavě nadělal pěkný zmatek. Jsem z něho tak trochu mimo a těžko se mi hodnotí. I přes několik delších nudných pasáží mne dovedl zaujmout a mou pozornost si bez problémů udržel až do konce, takže zatím 7/10. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

ja tento film rozdychával hoooooodně dlouho. Šíleně táhnoucí se pomalý děj. Očekával jsem , že to bude něco jako Code 46,ale toto prostě ne. 2 hvězdíčky dávam jen, proto, že jsem se po čase nad tím filmem zamyslel,ale po druhé už bych se na něho nepodival. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Poměrně bizarní a syrový sci-fi snímek, atmosférou trošku připomínající Blade Runnera. Ovšem po korejsku. Hye-jeong Kang je jako vždy roztomilá a skvělá (ano, mám pro ni velkou slabost), ovšem Ho-jung Kim za ní nikterak nezaostává a mezi těmito dvěma hrdinkami funguje zvláštní chemie, která činí z tohoto docela těžko zkousnutelného snímku nezapomenutelnou podívanou. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s Tombacem, tento film je opravdu nelehko zkousnutelný, je zvláštní a rozhodně se nebude líbit každému. Je zdlouhavý, děj plyne celkem pomalu, ale rozhodně nenudí, spíš nutí k zamyšlení...Svou vizí "budoucnosti" mi připomínal americký Code 46, jen natočený skoro jak nějaké asijské dogma :) Jo a taky tu uvidíte jeden hodně netradiční porod... ()

Reklama

Reklama