Reklama

Reklama

Making a Killing: The Untold Story of Psychotropic Drugging

všechny plakáty

Obsahy(1)

Občanská komise za lidská práva opatřila snímek tímto komentářem:
Odpovědi na vaše otázky ohledně provázanosti psychiatrie a farmaceutického průmyslu. Dozvíte se například, že na psychofarmakách je závislých po celém světě sto milionů lidí. Jaké způsobují závažné nežádoucí účinky a že díky nim zemře po celém světě každý měsíc přibližně 3000 lidí. Dále o tom, že pět nejlépe prodávaných psychofarmak vydělá dohromady více, než je hrubý národní produkt více jak poloviny zemí na světě. O principu, kdy je psychiatry definována nová duševní porucha, aby farmaceutické firmy mohly vyvinout lék… nebo ho "oprášit" a pod jiným jménem ho poslat znovu na trh. O schvalovacím procesu pro uvedení nového léku na trh, jak dlouho takové řízení trvá a jak se dá urychlit. Jak jsou vedlejší účinky léků bagatelizovány, pokud ne rovnou skryty. Odhaleno pro vás je zákulisí toho, jak je propagace psychofarmak zacílena na to, aby lidi přesvědčila o tom, že jsou duševně nemocní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Dokument mierne pritiahnutý za vlasy ale v podstate vystihuje atmosféru v psychiatrickom priemysle. Keby aspoň ludia mali trocha triezveho úsudku a aspoň raz sa racionálne zamysleli nad skutočnosťou "psychiatrického problému" zistili by, že psychická choroba vlastne nieje choroba, a všetko má základ vnútri človeka, problém ktorý tkvie v duši sa jednoducho nedá vyliečiť liekovými kokteljami...Samozrejme naskytuje sa mi otázka kto je viacej jebnutý, či spotrebitelia, ktorí sa nechajú odrbávať alebo marketingoví maníci ktorí veselo odrbávajú ()

Monyfik 

všechny recenze uživatele

Tady si uvědomíte, jak je svět lékařství provázaný s farmaceutickým průmyslem. Každý doktor či lékárna mají smlouvy s farmaceutickými firmami, aby se jejich léky a farmaka dodávala ve větším množství než jiná léčiva. Získání informací o nežádoucích účincích, testování a sledování lidí. Psychologie byla věda, která se vyvinula proto, aby si lékaři a psychiatrické instituce mastily kapsy. V Americe je to běžně děje, myslím, nebe alespoň doufám, že u nás se to neděje v tam velké míře. ()

Související novinky

Psycho Film Praha 2009

Psycho Film Praha 2009

31.05.2009

„Psycho Film Praha“ je filmová přehlídka zaměřená na projekce filmů s tématy z oblasti psychiatrie, psychologie a sexuologie. 5. – 7. června 2009 se uskuteční už třetí ročník přehlídky, jehož zvolené… (více)

Reklama

Reklama