Reklama

Reklama

Operace Valkýra

(TV film)
  • Německo Operation Valkyrie (více)

Obsahy(1)

V roce 1944 skupina vysokých důstojníků, v obavách z úplné porážky Německa ve druhé světové válce, zosnuje atentát na Hitlera. Jeden z vůdců spiknutí, Stauffenberg, se vydává na schůzku s vůdcem, a má za úkol místo odpálit. Hitler však přežije a důstojníci jsou popraveni. Tato neúspěšná operace byla nazvána "Operace Valkýra". Tento realistický film tuto skutečnou událost popisuje. (Film+)

(více)

Recenze (17)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený film! ... Valkýru s Tomem Cruisem jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat, ale podle mě se Sebastian do role Stauffenberga hodí o sto procent víc ... A to ne jen kvůli tomu, že je Němec ... Jemu prostě věřím cokoliv řekne, cokoliv udělá, prostě kdyby mi někdo řekl, že je to opravdu Stauffenberg, uvěřila bych mu. Sebastian je opravdu vynikající herec! Film byl opravdu skvěle zpracovaný. Mám hodně ráda německé válečné filmy, protože přece jenom je to jejich historie a oni o ní musí vědět nejvíc ... A tento film rozhodně patří mezi ty nejlepší! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie také veľkolepé ako Valkýra, ale stále dosť dobré, trocha viac sa film na začiatku zaoberá súkromím Stauffenberga, potom to už je vlastne len o starom známom príbehu. Koch odviedol veľmi dobrú prácu, hoci so skutočným Stauffenbergom nemá až toľko spoločné. Na TV film nadpriemerný kúsok, ktorému ale evidentne chýbal rozpočet. ()

Reklama

smith22 

všechny recenze uživatele

Až teprve včera když jsem narazil na tento film jsem se dozvěděl, že Valkýra s Cruisem z roku 2008 je zas jen posraný remake tohoto původního německého Stauffenberga z roku 2004. A zas amíci samozřejmě vykrádali co se dalo – toto mě vždy dokáže nasrat a donutí přehodnotit názor na onen remake, který se mi třeba i líbil. Kdyby to alespoň natočili trošku jinak tak neřeknu ani půl slova – ale todle prostoduché vykrádání je vyloženě drzost.Je to sice dle skutečné údálosti ale to neznamená, že není možné to ztvárnit jiným způsobem – hlavně tedy klíčové scény. ()

bugnini 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o veľmi hodnovernú rekonštrukciu udalostí okolo atentátu na Hitlera, ktorý spáchal plukovník Claus gróf von Stauffenberg. Páčilo sa mi najmä to, že herci sa fakt veľmi podobali skutočným osobám a takisto dobré prepracovanie detajlov ako napr. nemeckých uniforiem, vozidiel a pod. Mne sa ttento film jednoducho páči. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Opakujem Hitler je mŕtvy!" K tomuto Stauffenbergovi som sa dostal úplne náhodou pri zbežnom prebehnutí filmografie S. Kocha. Keďže som sa dostal iba k verzii so slovenským dabingom , nevychutnal som si ho tak, ako keby tam znela nemčina. V pôvodnom znení by bol účinok i tak skvelého filmu ešte lepší. S. Koch hraje výborne, jeho Stauffenberga sledujeme o čosi skôr ako toho v Singerovej Valkýre, ktorého príbeh začína v Afrike. Tu sme krátko v Poľsku potom myslím na Ukrajine a až potom sa dej začína podobať tomu od B. Singera. Tento tv!! film sa rozhodne nemá začo hanbiť, zvlášť popri niekoľko miliónovému rozpočtu, ktorý mal Singer k dispozícii! Je mu úplne rovnocenným súperom a body mu strháva jedine krátka stopáž, no napriek tomu dokázal povedať všetko podstatné. Kľudne by som prijal i hodinu navyše a ak by sa stalo je možné, že by bol lepší než Valkýra s T. Cruisom. Tv film?? Klobúk dole. 80%. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama