Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

První setkání s Melem a celkem uspokojivý výsledek, přestože jsem se nesmál tolik, jak jsem chtěl, bylo to spíš na takové konstantní pousmívání. Taky potěšila super vizuální stránka a atmosféra. Zatím tedy nevím, jestli bych pana Brookse označil za komediálního génia. Gene Wilder on the other hand... 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie, která si na jednu stranu utahuje z klasiky skutečně velké, a na druhou stranu se pak jedná o něco, co tuto klasiku ctí a uvědomuje si, jak velký to byl mezník ve světovém hororu a jak je to pořád nesmírně dobrý film. Gene Wilder je skvělý a i další postavy jsou výborně ujeté. Místy jsou zde skvěle promyšlené scény. ()

Reklama

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Skvělý slibný začátek, který pokračoval až do takové 3. čtvrtiny filmu a pak se z toho stala klasická novodobá parodie, kde se opět myslelo jen na to jedno. Našlo se zde pár slušnějších vtipů, potom to bylo místy úplně hluché a nudné a v závěru už to šlo pomalu, ale jistě do háje. Každopádně dávám jeden bod za postavu, kterou ztvárnil Marty Feldman, ta mě opravdu rozesmála svými výjevy. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tým Mladým Frankensteinom nie je nikto iný, než Frederick, taktiež doktor, ako jeho nechválne slávny dedo-Victor, takže, v podstate gény sa dedia z pokolenia na pokolenie (ani vnuk sa tomu v žiadnom prípade nemôže vyhnúť, lebo je rovnako potrhlý...), t.j. aj on opäť oživí MONŠTRUM v Sedmohradsku, s tvárou Petra Boylea, či trebárs Gene Wilder má zase tie svoje výkyvy nálad, čiže zase je úžasne hysterický, a do toho nesmierne rád zamiešam ešte trojicu šarmantných herečiek, t.j. Madeline Kahn, Cloris Leachman i Teri Garr, ktoré vážne stoja za váš hriech, okorením to o dvojicu sympatických chlapíkov-Martyho Feldmana s Kennethom Marsom, a svetlo sveta uzrela-parodická pochúťka, ktorá vám buď totálne zachutí, alebo sa vám maximálne znechutí, a ja sa nachádzam niekde v zlatom strede, keď som si síce pomerne často na nej dobre pochutnával, brucho ma bohvieako extra nebolelo, celkom mi chutilo, ale bohužiaľ nebolo tak dochutené, ako som si pôvodne predstavoval, keď som spozoroval MENU:Young Frankenstein od majstra ŠÉFkuchára Mela Brooksa. A ten celkom obstojne navaril, ale vie to aj oveľa lepšie, čo som už predtým i dostatočne okúsil. Ešte mám ZOpár typov jedál, ktoré mám v hľadáčiku... ()

Pawouk123 

všechny recenze uživatele

Během necelého týdne již druhý shlédnutý film s Genem Wilderem (první byl Willy Wonka & the Chocolate Factory) a dlužno podotknout, že na mě působí jako velký sympaťák. Což ostatně všichni herci - krásná Teri Garr s německým akcentem, pro mě do té doby neznámý Marty Feldman, monstrum se zipem v podání Petera Boyla i Gene Hackman jako slepý mudrc k pohledání. K tomu všemu ještě 'Aj-gor' a jeho úžasně přihlouplé či poťouchlé grimasy ('It should be raining...'), 'there wolf', 'Abby Normal' a 'what a knockers' a další naražky a lingvistické dvojsmysly a 4 hvězdičky jsou na světě. No nakonec vlastně pět. Mírnou neobjektivnost připisuji lahvince vína i tomu, že parodie může pobavit nejen prvoplánovou přehnaností, ale i montypythonovskou ujetostí. Zajímavé komentáře: Malarkey, woody. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • Zavíjanie pri jazde v koči napodobnil sám režisér Mel Brooks. (Flipper)
  • V roce 2007 byl film uveden na prknech Broadwaye. (HellFire)
  • Film byl promítán v londýnském kině Times po celé 4 roky a 9 měsíců. (pan Hnědý)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama