Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si evidentně spletl letadlo, respektive film, ve kterém chtěl hrát, protože jinak mi jeho účast v této naštěstí již poslední čelisťové insanitě rozum nedává, ale je aspoň pozitivní přidanou hodnotou. Důvtip žraloka převyšuje logiku a inteligenci všech postav dohromady (matka všem zakazuje, aby byli u vody a sama se jde o scénu později šplouchnout, přičemž dostává téměř okamžitě panický záchvat), ale narozdíl od trojky se tomu dá zasmát. Každopádně se mi nechce věřit , že tvůrci mysleli žralokovu detektivní misi z Amity na Bahamy vážně, protože to už by bylo fakt na Chocholouška. 25% P.S. Deja Vu scéna s napodobováním taťky ale dobrá. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdová a nemilosrdná pomsta na divákovi, tedy na mně. Ten žralok co měl snad navigaci, díky které, vždy poznal, kde naši, ehm, "hrdinové" jsou, mě příšerně otravoval a hrozně jsem si přál, ať ho někdo už konečně sejme. Totální nuda a vidět tohle, žralok z prvních Čelistí, tak se chytá ploutvema za hlavu a radši se nechá dobrovolně znovu sejmout od Brodyho, než žít s vědomím, jak jeho odkaz zprznili... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, nevydržím to. Co řeknu, to nesplním. V předešlém komentáři jsem naznačoval, že si dám na pár dní pauzu. A já už zase píšu. Po pouhých třech hodinách. Jsem závislý asi na všem:-) Je jasné, že se tento film točit neměl. Tvůrci chtěli neustále ždímat prachy. Na základě dílu prvního. Herci zde nic nepředvádí. Žralok je nudný. O atmosféře nemluvě. Nic zde nepůsobí hororově. Spíše nudně, až komediálně. Odpad nedám, ale více než jednu hvězdu také ne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, kde si prajete, aby tú trafenú herečku ten gumený žralok konečne zožral. Ešte aj na osemdesiate roky také trápne triky, že zatvárate oči nie zo strachu, ale zo studu z predvedených výkonov. Inak Lorraine Gary bola čírou náhodou vydatá za riaditeľa MCA Inc. and Universal Studios, takže vieme, akými hereckými "kvalitami" sa dostala k role. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja ten dom Michaelovi Cainovi doprajem. Film má síce nábeh na ešte väčšiu stupiditu ako tretí diel (a to je čo povedať!), no ostáva len pri zbožných prianiach. Dej o žralokoch cez celý svet prenasledujúcich ženu hlavného hrdinu z prvého filmu je geniálny, ale spracovanie je nudné. No za originalitu (a zjavnú absenciu súdnosti a zdravého rozumu) tvorcov a za úprimnosť Michaela Caina o jeho motivácii hrať v tomto filme si to zaslúži jednu hviezdičku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)

Reklama

Reklama