Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršie vizuálne efekty, NOMINÁCIE(+6) : Najhorší film, Najhorší herec - "žralok Bruce", Najhoršia herečka VR - Lorraine Gary, Najhorší herec VR - Michael Caine, Najhoršia réžia - Joseph Sargent, Najhorší scenár - Michael De Guzman. ()

Omnibus odpad!

všechny recenze uživatele

Žraloci nejsou ryby, ale PARYBY... to je vědecký fakt. Naproti tomu se ovšem vědci dosud neshodli na názoru , jestli jsou Guzman a Sargent blbí, navedení, nebo prostě jenom PAKONĚ... Žraloci jsou podle čtyřky mazaný jako opice a paměť mají jako sloni. Naproti tomu Sargent z opice přímo pochází (to není urážka, to my všichni - ovšem kromě kancléře Hájka :-) paměť má možná taky jako slon (to Wiki neuvádí) ale k tomu všemu ještě opravdu umí! A co že to umí? Umí natočit hov..o, jaké svět ještě neviděl! Velké bílé ho ... Doufám, že nějaké podobné G+S retardéry nenapadne točit pětku. A tihle dva lumeni by zasloužili jít si povinně zaplavat kousek od pobřeží, ale samozřejmě už na té nesprávné straně protižraločích sítí ... ()

Reklama

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Po špatném 3 dílu přichází ten největší odpad! Tento film je naprostá nekoukatelná hovadina! Jsou tam úplné blbosti. Například, že žraloci vydávají zvuky(?). Dále potom, že Žralok bílý si klidně plave a zabíjí v teplých bahamských vodách(?). A ke konci filmu tam máme nesmrtelného černocha(?). Tento film je jedním slovem SHIT. Odpad. PS: Katastrofální efekty. ()

Perry- odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová POMSTA (pro diváka, který to dobrovolně zhlédne). Sledoval jsem to jen se záměrem se pobavit a vidět, co všechno Hollywood vyprodukuje. Žralok vypadá jako trubka potažená šedivým hadrem, ale má i pár vychytávek - umí křičet, překousnout člověka a ten přežije a další. Trojka je o třídu lepší. P.S: Chudák Spielberg. Takhle použít scény z jeho filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už beru jen jako vtip režiséra, který se snažil pobavit diváky a natočit komedii pro dospělé. Jedniným plusem je návrat Brodyové, která ač zestárla, hrála pořád slušně. Žralok pochází asi z nějaké shark mafie, protože se chce pomstít celé rodině Brodyů a je ochotný plavat kvůli tomu z USA na Bahamy. Trošku se nažrat, oprcat pár družiček a užít si zbytek dovolené. Navíc myslí jako člověk, své oběti si vybírá podle vkusu, když se mu nelíbí tak je vychlustne a valí dál... Scénka, kdy pronásleduje Brodyho jr. do té potopené lodi byla asi nejsměšnější z celého filmu... 1 a 2 díl patří do kategorie hororové filmy, 3 a 4 parodie či komedie... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Herec Michael Caine byl během natáčení tak vytížen, že ani nedorazil na Oscary, aby si převzal ocenění pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Hana a její sestry. (WolfR)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)

Reklama

Reklama