Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Stallone si sám napísal rolu drsného neohrozeného podivína (zásadne nosiaceho kožené rukavice a v hube zápalku-cool!:), ktorý kosí motorkársky gang z pick-upu ako John Matrix v Komande celú armádu, yeah!!!!:) Do toho geniálne a povinné "béčkárske" hlášky : "ty si choroba... ja som liek" :) Krása!!! Je to tupé, je to správne stupidné, je to nelogické, je tam neohrozený hrdina a slečna na ochraňovanie, k tomu atmosféra 80 rokov... skrátka srdce milovníka akčných sračiek musí zaplesať! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikto by nedokázal lepšie stvárniť postavu svojrázneho policajného poručíka Mariona Cobrettiho, tak ako to predviedol Sylvester Stallone. Vďaka nemu je tento film pozerateľný aj dnes. Jeho akčný potenciál, ktorým disponoval v osemdesiatych rokoch, bol zárukou úspechu i pri tak jednoduchom scenári ako je pri tomto snímku. Rocky, Rambo, Cobra - tri nezabudnuteľné podoby Sly Stalloneho. *** ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborný Americký Béčkový film z 80.let, hlášky totální nářez "Tady končí zákon a začínám já", automobilové honičky a dobře vybraná hudba, prostě klasika. Sylvester Stallone v nejlepších letech a v Cobře se mi hrozně líbil. Na to, že některé hlášky a přímočarost děje jsou hloupé mi nezáleží, alespoň u filmů se Stallonem ne, který je prostě sympaťák. Klasická trojice 80. let Akčních filmů - Stallone, Schwarzenegger a Van Damme - drsní a nekompromisní, v jejich filmech se žádná věda nehledá, protože tam není. Výborný OST 75 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh o policistovi, který se řídí heslem " humanita nade vše a i zločinci jsou lidi", tak k tomu má tento film daleko.Sly je zde tak ostrej jako snad nikde, nosí sluneční brýle,protože se příběh odehrává v létě. Cucá zápalku v puse protože nekouří. Film ve kterém vidíte přímo mistrovství světa o to kdo bude drsnejší.Je neuvěřitelné co Sly této roli obětoval - dokázal mluvit se sirkou v puse.Mě by zajímalo kolik sirek padlo během nátačení asi méně než mrtvol ve filmu.Jedna z mých nejlepších akčnách klasik z proslulých 80let. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lehce kultovní záležitost pro nostalgické pamětníky, fandy 80's stylu nebo aspoň pro fandy Slye. Já tenhle film viděl poprvý na videu u spolužáka snad dokonce ještě bez dabingu a jakožto socialistické dítko na něj zíral dost nechápavě a zároveň užasle. Ale pryč s nostalgií a ruku na srdce - je to strašlivá hovadina. Hovadina osmdesátkově kýčovitá, s retardovaným dějem, plná lobotomizovaných dialogů. Sly (který si ten film mimochodem sám pro sebe napsal) je většinu času k smíchu, jak skoro nevyndá z huby sirku nebo jak se xichtí a hláškuje (tehdy to ale samozřejmě tolik komické nebylo). Irituje mě nesympatická kobyla Nielsen, na kterou se tu fakt strašně nerad dívám. Kulervoucí jsou třeba taky prostřihy na partu cvičenců se sekerami a vůbec celá halucinační zápletka o undergroundové mordýřské organizaci. Její šéf, testosteronem napumpovaný psychopat Thompson s opravdu parádní držkou, je ovšem prvoligový záporák. A má zjevně i velké kouzlo osobnosti, když se kvůli němu desítky chlápků včetně jedné policajtky vydají na naprosto iracionální polovojenskou operaci s cílem odkráglovat jednu blbou blondýnu. Eh, mám rád mozkovýplachový osmdesátkový akčňáky, ale musejí mít aspoň trochu hlavu a patu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Zabijákův nůž byl speciálně pro film navržen designérem Hermanem Schneiderem. (Fenk)
  • Když se během honičky na dálnici otočí Cobretti (Sylvester Stallone) autem a střílí na pronásledovatele, kteří následně vyletí do vzduchu, je vidět jeho auto před nimi ve směru jízdy. V dalším záběru se teprve otáčí. (Fenk)
  • Postava Kobrova partnera se jmenuje Sgt. Gonzales. Stejné jméno nese i parťák Drsného Harryho, jenž Kobře posloužil jako inspirační zdroj. A kupodivu ho hraje opět Reni Santori. (Divočák)

Reklama

Reklama