Reklama

Reklama

Pražský duet

  • USA Prague Duet (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Doktorka Lauren a uznávaný český spisovatel Jiří se poprvé setkávají na na konferenci v Praze. Pociťují okamžitou vzájemnou přitažlivost a začínají se dělit o svá tajemství z neradostné minulosti. Přes varování známých o Jiřího notorickém sukničkářství se Lauren rozhodne zůstat v Praze a požádá Jiřího o pomoc při zkoumání minulosti své rodiny, jejíž kořeny jsou v Čechách. Mezitím se Jiří, zklamaný politikou, ocitá na pozici hlavního kandidáta na českého ministra kultury. Je to rozhodně velká čest, ale po tolika letech politických bojích Jiří odmítá. Impulsivně požádá Lauren o ruku, aniž by si uvědomil, že jeho otec má své vlastní tajemství. Otec Jiřího znával Laurenina dědečka a Jiří se teď musí rozhodnout jestli Lauren sdělí strašlivou pravdu a dá tak v sázku jejich vztah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film zasazený do Prahy, ve kterém se nastávající polistopadový ministr kultury seznamuje s američankou, která se po seznámení s jeho rodinou dovídá o svém temném předku s válečnými zločiny na svém kontu. Průměrný film s civilním příjemným Rade Serbedzijou a nevýraznou (ale pěknou) Ginou Gershon v hlavních rolích. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Potěšil mě Alexander Hemala jako tv moderátor - zprávař v několikavteřinovém záběru v televizi. Už méně jsem si jist identitou jedné z fanynek, která se v knihkupectví během autogramiády Jiřího (Rade) ptá, jak se stát spisovatelkou ale mohla by to být Gina Bellman... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Snímek, který místy vypadá jako reklama na Pražské památky, chvílemi se brodí romantickým bahnem, aby dospěl k "šokujícímu" odhalení. Až na zamerikanizované scénky (tatínek se synkem a novou maminkou si hrají v parku s míčem), jde o celkem atraktivní film, obsahující spoustu více či méně korektně zapracovaných Českých reálií. Plusové body jsou i za Ginu Gershon a její roztomilou češtinu. ()

Reklama

Reklama