Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože je Laurel Ayresová výtečná finanční analytička u prestižní makléřské firmy na Wall Street, je přehlížena vedením i kolegy. Marně se snaží dosáhnout zaslouženého povýšení. Nakonec se odhodlá k radikálnímu řešení a se svou věrnou asistentkou Sally se rozhodne založit vlastní firmu. Záhy však zjistí, že muži ve světě velkého podnikání neradi vidí ženy, natož pak ženy černé pleti. Vymyslí si proto finančního poradce, staršího bělocha Roberta S. Cuttyho, jehož rady v zastoupení předává klientům. Rázem je její firma úspěšná. S rostoucími úspěchy však sílí tlak klientů setkat se osobně s báječným Cuttym. Zpočátku není obtížné vysvětlit, že pan Cutty je zrovna mimo kancelář. Jenže spokojených klientů, kteří se s Cuttym chtějí setkat osobně, přibývá. Laurel musí vymýšlet stále složitější kličky, jak utajit jeho neexistenci. A tak nakonec přijde den, kdy bude muset klientům Cuttyho ukázat. Jenže jak, když žádný Cutty neexistuje? (TV Nova)

(více)

Recenze (33)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Femdom komedie z Wall Street, o tom, že ženy jsou ve světě byznysu přehlížené. Kdo se na film podívá, uvidí Whoopi v masce bělocha s vizáží Marlona Branda, cameo Donalda Trumpa (jak jinak, když jde o film z Mannhattanu:D), a především průhlednou komedii z prostředí velkého byznysu. Filmu trochu škodí přepálená závěrečná třetina a konec. V kinech film propadl a pouze potvrdil komerční sešup Whoopi v druhé polovině devadesátých let. Shlédnuto na AMC HD. 3* ()

tee 

všechny recenze uživatele

Spiklenci jsou jednou z lehkých komedií Whoopi Goldberg. Nepotrháte se sice smíchy, ale jemný úsměv se vám na rtech udrží téměř po celou dobu sledování kroků, které musí podniknout výborná finanční analytička černé pleti, aby se prosadila v konzervativním finančním světě doposud patřícímu bílým mužům. To vše s trochou nadsázky vtipné svérázné a opět výtečné Whoopi Goldberg a neméně dobrou asistencí Dianne Wiest. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o nadvládě mužů na Wall Streetu. Ovšem ženská může mít taky někdy mozek na obchod :) Skvělá Whoopi a neméně skvělá Dianne Wiest. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zakážou film dle současných rasových měřítek, až na to přijdou? Jistě si všichni vybavíme snímek ´Záměna´ (1983), kde Eddie Murphy ve své roli všem obchodníkům na Wall Street vytřel zrak. Tady máme něco podobného, ovšem s Whoopi Goldberg v hlavní roli, která tak na počátku druhé poloviny devadesátých let prokázala, že má na komediální role ještě dost energie a silnou náturu. Snímek je však na rozdíl od výše zmiňovaného nasáklý feministickou koncepcí, ale v tomto případě na druhou stranu nic proti ničemu. Na dnešní liberální dobu je daleko horší fakt, že je tu Whoopi jediná zástupkyně černí rasy v celém filmu. To je však zlomek z daleko většího problému, ale to až později. Co je nejdůležitější, jedná se o remake francouzského snímku ´L'associé´ (1979), kde je v hlavní roli muž a samozřejmě běloch. Smysl americké úpravy je tedy jasný. Dějová šablona není žádnou neznámou a jen se námětově recykluje. Whoopi Goldberg size očekávaně předvedla úctyhodný výkon, neboť na ní všechno stojí, ale ani to nezabránilo usazení snímku ve vodách průměrnosti. Je to prostě značně předvídatelné, což kazí plnohodnotnou diváckou zábavu. Ale ano, prostoduchá nuda celkovou atmosférou necloumá, takže se divák bavit bude, avšak ne tak, jak by očekávaně mohl. Bavit se však rozhodně nebudou liberálně založení jedinci u scén, ve kterých je Whoopi převlečená za muže. A tady je jádro problému. Za bílého muže. Rozbuška na současnou rasovou korektnost jak dělaná. Rozumný divák si řekne, a proč ne? O to více je to vtipnější. Jen puritáni bez špetky rozumu v tom uvidí segregaci černé rasy. Proč není za muže černého? Černí muži snad na Wall Street neobchodují? Tak či onak, snímek filmový zážitek přinese a to nám k filmovému odpočinku stačí. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Má vše – um, podnikatelského ducha, znalosti i nápady, ale je to jen žena, která se snaží prosadit ve světě, kde "muži rádi obchodují s muži." Aby muž jednal s ženou se skutečným zájmem, musí se mu ta žena líbit, avšak aby jednal s ženou skutečně vážně, musí ji vnímat jako muže. Proto úspěšné manažerky a političky se vyznačují mužskými způsoby jednání, chování a dokonce i racionálním praktickým vzhledem. Na konci 90. let má žena a navíc černoška jediný způsob, jak reprezentovat svou firmu – zajistit obchodního společníka muže. A pokud se to nepodaří, alespoň ho vytvořit. Ukazuje se, že zničit zdařilou, nikoliv nutně věrohodnou, fikci je někdy složitější, než ji vymyslet a uvést do života. ___ Woopi Goldberg a její charisma to je hollywoodská lokomotiva hnaná plnou parou vpřed. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama