Reklama

Reklama

Vražedný vřískot

  • USA Scream Bloody Murder (více)
USA, 1973, 90 min

Režie:

Marc B. Ray

Scénář:

Marc B. Ray

Hrají:

Angus Scrimm
(další profese)

Šílenství! Paranoia! Vraždy! Matthew má problém s rodinými vztahy. Ví to jeho psychiatr, ví to jeho matka, a poznal to ostatně i jeho otec, kterého malý Matthew zavraždil traktorem. Není tedy divu, že když se jednoruký psychopat vrátí z léčení a zjistí, že se matka znovu tajně vdala, popadne ho amok. Ve své nenávisti vidí zrádnou matku a otčíma kam se jen podívá. Mrtvoly přibývají jako na běžícím pásu a vykoupením pro labilního Matthewa není ani bizarní vztah s prostitutkou Verou. Ba právě naopak... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Uf tohle byla nehorazna sracovina rozjizdi se to jeste jako prumerna vyvrazdovacka ale ten konec! no to je proste peklo tak dementni smrt vraha jsem jeste vazne nikde nevidel vic neprozradim kouknete na to mate li dobry nervy a posudte sami mozna sem podhotnotil a tu hvezdu by si to i zaslouzilo ale ja cekal pohodovou starou vyvrazdovacku a toto mne opravdu extremne zklamalo ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď raz prepne, tak zrejme na furt. Matthew a jeho vidiny, ktoré ho sprevádzajú po jeho ceste životom. A tým pádom musí občas niekam zaseknúť sekeru. A nebude to do dreva, kvôli prikúreniu. Old school krvavnička, ktorá mi pripomenula nejaké tie podobne štylizované filmy tej doby. Občas ako cez kopírku, ale aspoň tam neostalo po okraji toľko šmúh. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On to Obitus vlastně napsal za mě. Hlavní postavou a jeho hereckým představitelem (s očima JCVD) i docela zajímavý psychologický snímek o psychicky nevyrovnaném jednorukém Matějovi, který se nejprve sropvníá se svou rodinou a pak citově přilne k bytelně stavěne rusovlasé sociální pracovnici. Příběh a zápletka velmi prosté, scénář někdy dost bizarní (opravdu je/bylo v júes tak jednoduché se někomu nasrat do baráku?), ale o tohle asi v tomhle případě nešlo. Jen mi občas trochu připadalo, že po úplně poslední klapce zaznělo: Tak to by jsme měli, a teď natočíme ještě to péčko, ať můžeme jít domů. Jede to, nebrzdí, nesmrdí, nekašle a nečmoudí. Tohle by si zrovna možná remake zasloužilo. Jen myslím, že podobně zajímavého představitele hlavního hrdiny, by asi už nenašli. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Všude tam, kde psychopatický Matthew vidí svou mrtvou matku, zanechává po sobě jen zohavená těla... Netuším, zda jsem koukal na slasher, psychothriller nebo exploitation. Možná je to ode všeho trochu. Každopádně je to velká nuda, rok výroby není žádnou omluvou. Vraždy jsou dost špatně sestříhaný a už vůbec nejsou gore. Když se člověk vší silou 15krát rozmáchne se sekáčkem, nezanechá to na oběti jen pár krvavých šrámů! Hvězdičku navíc však udělím za vedlejší roli Anguse "Dlouhána" Scrimma, vyšinutýho Matthewa, jenž mi trochu připomínal Kevina Bacona za mlada a "oldschoolovou" hudbu při závěrečné paranoie. P.S: ten rozmazanej obraz je vážně na blití. Výsledné skóre za 3/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který vás v první polovině určitě bavit bude, ale v půlce se to změní a začne být nuda. Špatné výkony ostatních herců se podařilo alespoň částečně zamaskovat hereckým projevem hlavního hrdiny. Dokud se zabíjí, má film příjemný spád, ale potom už je to jen psychologická hra. Speciální efekty jsou na průměrné úrovni. Nejedná se o nic světoborného, protože producenti se řídili heslem: v jednoduchosti je síla. Bohužel ne vždy se jim podařilo zamaskovat umělost rekvizit a většinou krvavé scény vystříhali a nebylo nic vidět. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama