Reklama

Reklama

Patakín čili bajka

  • Kuba ¡Patakín! quiere decir ¡fábula!
všechny plakáty

Obsahy(1)

Budovatelský muzikál se zpěvy a tanci - Čango Valdes je machistická figurka.Nemá se k práci, zato se zakouká do přítelkyně svého kamaráda. Je vyzván na souboj v němž je zabit, aby v symbolickém závěru povstal a vyslechl si s námi ponačení, abychom nebyli jako on. (Dr. Hawkeye)

Recenze (3)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neskutečná jízda! Od Patakína jsem čekal něco ve stylu filmu Čerjomuški, ale kam se na něho sovětský předchůdce hrabe. Tento kubánský opus je, pravda, neskutečná hovadina, avšak nesmírně zábavná. Zároveň má sebeparodický charakter, který sice není na první pohled zřejmý, ale přítomný je a film pozvedá do jiné roviny. Navíc, skoro každá scéna má potenciál když ne zrovna vtipné pointy, tak alespoň muzikálového čísla (vskutku ehm...nápaditá choreografie) a je fakt, že si zde zazpívá a zatancuje opravdu každý. Postavy jsou taky pořádně vykutálené, nejoblíbenějším hrdinou však pro mě byl tlouštík, který se to nikdy nebál rozjet. Skvostná byla pasáž s honičkou, která mi až vehnala slzy do očí („chytit si taxík“ má pro mě od teď úplně nový význam), parádní bylo také finále. Vůbec jsem to od filmu nečekal, ale silné 4* si bezesporu zaslouží. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Patakín čili Bajka (¡Patakín! quiere decir ¡fábula!)Kuba 1981 *** Režie: Manuel Octavio Goméz *** Scénář: Eugenio H. Espinosa, Manuel Octavio Gómez *** Kamera: Luis García Mesa *** Střih: Justo Vega *** Hrají: Miguel Benavides (Čango Valdes), Assenech Rodriguez (Candelaria), Enric Arredondo (Ogun Fernandez), Litico Rodriguez (Elegua), Alina Sánchez (Caridad), Carlos López Moctezuma (Nico), Hilda Oates (Mercedes, Shangova matka), Jorge Losada (Icu/smrt) *** Jazyk: Španělština *** 108 minut *** Čango Valdes je machistická figurka, která se zakouká do přítelkyně svého kamaráda. Je vyzván na souboj v němž je zabit, aby v symbolickém závěru povstal a vyslechl si s námi poučení, abychom nebyli jako on. Budovatelský muzikál se zpěvy a tanci diváka upoutá svojí živelnou dynamičností, barevností, poutavou hudbou a choreografií. Vše co jste kdy chtěli vidět ve Starcích na chmelu, ale co se Rychman neodvážil natočit;-) ()

Reklama

Reklama