Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (692)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Totálně přímočarý film s naprosto jasným sdělením: "Vytáhněte M.I.A. z Vietnamu i kdyby přitom měli chcípnout všichni Vietnamci a Rusové." Rambo ukazuje, že vojensky Američané měli navrch a válku prohráli jen proto, že ti nahoře se chtěli zalíbit svým voličům a světové veřejnosti, tedy mediálně. Rambo přichází, aby napravil historický omyl. Opět jsou mu házeny klacky pod nohy, opět je opuštěn, opět mu zakazují střílet. Ale tentokrát neposlechne. Rambo tiší vietnamskou frustraci jako masturbace chuť na sex. Je to svalnaté, má to drsné hlášky a osud nedovolí, aby to milovalo. Nebýt na správňácké straně, mohlo by to být nezničitelné hororové monstrum. Osvalené, ozbrojené a prakticky nezranitelné. Rambo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od uvědomělejší jedničky je tohle už spíš výplachová akční jízda. Stallone zpátky ve Vietnamu kde masakruje Rusáky! Můj druhý nejoblíbenější díl. No a možná i ta myšlenka by se tu našla minimálně něco ve směru toho jak si USA neváží svých válečných veteránů co za ně bojovali... Každopádně klasika.95% ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Stallone si očividně potřeboval po prvním díle trochu vylepšit skóre (přeci jen 1 mrtvý je na film, kvůli kterému ho všichni považují za akčního poloboha, poněkud málo) a tak se nám rozhodnul starouše Johnnyho konečně ukázat v plné kráse. A že za to vzal pěkně z vostra! Na nějaké hraní se tady opravdu moc nehraje (Sly si po celou dobu vystačí s jedním ksichtem a Crenna v podstě jen celý film popíjí kafe) a na řadu tak přichází to nejdůležitější - střílení šikomookých a Rusáků. Atmosféra - oni jsou ti zlí a zaslouží si to - tady funguje opravdu dokonale a z každého šípu v lebce či kulce mezi oči tak máte upřímnou radost. Nepřátel tady umře snad víc, než v jakémkoliv jiném Stalloneho filmu, Sly se nám dokonce zamiluje (tomuhle se fakt říká láska na první pohled) a navíc ještě stihne ukázat, jaká jsou americká vláda parchanti. Že by nejlepší akční film všech dob? No, v první pětce by rozhodně neměl chybět! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výýýtečná vybíječka šikmookých soudruhů a jejich sovětských comredů...jedna velká akce, dokonalá, dokonalá, dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe, žádný kecy o ničem, trochu romantiky a pak zase akce. Jeden z ukázkových béčkových filmů. Jen do Sovětů, do nich se toho vejde!! Zatímco jednička měla jasnou myšlenku, dvojka má jasný cíl...oba filmy se diametrálně liší, takže je nelze srovnávat. Dobré jsou stejně (First Blood je sice áčkovější), i když to zní jako kuplířství s klasikou. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Rozpočet filmu byl 44 milionů amerických dolarů. (Čiban)
  • Při plavbě Ramba (Sylvester Stallone) do oblasti nasazení mu velitel lodi ukazuje RPG (ruční protitankový granátomet) jako prostředek proti hlídkám na lodích. Na hlavici je ovšem čitelně vidět nápis, že se jedná pouze o tzv. vložnou hlaveň pro výcvik na náboje ráže 7.62 mm. (Pyron)
  • Ve scéně, kdy Rambo (Sylvester Stallone) útočí vrtulníkem na vesnici, je možné všimnout si, že má prázdné raketnice. Poté z nich ale vystřílí několik raket. Taktéž střílí bočními kulomety, namontovanými ve dveřích, ačkoliv je ve vrtulníku sám a sedí za řízením. (Stejšn)

Reklama

Reklama