Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Tyler (M. Culkin) je malý hoch, co pro strach nemá zrovna uděláno a existuje-li byť jen nepatrná šance, že se může něco stát, snaží se jakémukoliv nebezpečí všemožně předejít. Jednoho dne jej otec požádá, aby se vydal do obchodu, ale během cesty se strhne průtrž a schová se v knihovně. Chce odsud zavolat domů, ale neznámo jak se ocitá v kouzelném světa literatury. Setkává se s Vládcem knih, který mu poví, že aby se dostal zpátky, bude muset přestát několik zkoušek. V tom mu však budou pomáhat jeho noví přátele – přesněji řečeno mluvící knihy – Dobrodružství, Fantazie a Horor. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Olík 

všechny recenze uživatele

Kevin McCallister a doktor Emmett Brown v kouzelném světě Vládce Knih…..říkáte si, to by nemuselo být úplně špatné. Nakonec co už může být víc, než se tak začíst do dobré knihy, až se ocitnete v jejím světě. Bohužel když srážku nedostatku financí s přemrštěnou fantasií maskujete rozdělením na civilní a kreslený svět, začne to být někde cítit. Ale jinak pestré, dětské dobrodružství, ani zbytečně natahované, ani zbytečně infantilní….takový mix Nekonečného příběhu a osmdesátkového Disenyho animáku. Moje generace dobře zná a troufnu si tvrdit, že najde fanoušky mezi současnými dětmi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála amerických animákov, ktoré v 90. rokoch vysielala aj verejnoprávna televízia. Po rokoch je dokonca ešte lepší ako kedysi. Uchváti skvelou animáciou, vkusným humorom, veľkou dávkou dobrodružstva a tým, že príbeh má silné detské posolstvá v podobe zbavenia sa strachu a namotania detí, aby prenikli do tajov čítania knižiek. A to nielen dobrodružných a rozprávkových, ale napríklad aj do hororových. Oceňujem aj to, že je takmer bez otravných pesničiek, na rozdiel od vtedajšej konkurencie, napr. tej disneyovskej. Culkin bol v tej dobe detská hviezda, takže nie je prekvapením, že po ňom tvorcovia siahli. Chválim výborný slovenský dabing. Akurát mi nesadlo neustále vyvreskovanie postávičiek a rýchly strih akcie. Napriek tomu nechápem tunajšie relatívne slabšie hodnotenie, pretože v rámci doby a rodinného námetu ide o jeden z najlepších animačných počinov. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nič sa nevyrovná tomu jedinečnému pocitu, keď som začítaný do dobrej knihy. Úplne ponorený do deja. Je to ako sladké drogové opojenie. Prebudenie skrytej fantázie. Uvoľnenie bezhraničnej predstavivosti. Paráda. Veľmi rád čítam. Taktiež sa mi hodne páčia fantasy námety. Nemám ani nič proti kombinácii klasického hraného filmu s kvalitne spracovanými animáciami. No a Macaulay Culkina dodnes považujem za najväčšiu destskú, filmovú hviezdu. Takže predovšetkým z týchto dôvodou sa mi rodinný, z časti animovaný, fantasy snímok "Strážca kníh" celkom páčil. *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen 57%??? Jděte se bodnout rohlíkem, mně se tahle pohádka o jednom ustrašeném chlapci a knihách líbila. Animovaná část sice nebyla technicky nic extra, ovšem dobrodružný příběh plný fantazie mě uchvátil... Snad je to tím, že odjakživa zbožňuju knížky a jejich ztvárnění i hlášky mě jednoduše bavily. Napůl hranou a napůl animovanou formou mi to připomnělo oblíbenou pohádku mého ranného dětství "Vodní děti" a námětem zase nejoblíbenější pohádku jen o málo pozdnějšího dětství "Nekonečný příběh". Původně jsem chtěla dát 4*, ale ta nedoceněnost mě naprdla, dám 5* vám natruc:-P. 85% EDIT: A vida, pomohlo to:-D. ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

Dnes to považujem za priemer ale ako malý som tento film miloval.Teraz to na mna pôsobí aj dosť jednoducho a animácia sa mi už nezdá tak skvelá,takže nostalgia má vplyv na hodnotenie.Ale aj tak sa jedná o jednoduchý rodinný film , ktorý je milý a hlavne obrovský zážitok pre deti do 10 rokov (aspoň pre mňa bol :) ). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Mnoho herců z filmu se podílelo také na filmech Star Trek. Patrick Stewart hrál Kapitána, Whoopi Goldberg Guinan a Leonardo Nimoy ztvárnil Spocka. (Dlee)
  • Vytvorenie filmu zabralo 3 roky. (Mihail123)
  • Na písaní scenára sa podieľalo viacero spisovateľov. David Kirschner sa vyhlásil za jediného autora, čo vyvolalo nevôľu ostatných spoluautorov, ktorí ho za to zažalovali na súde. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama