Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Sarafina! představuje těžkou dobu apartheidu v Jižní Africe z pohledu mladé studentky. Sarafina (Leleti Khumalo) je vystavena dvěma odlišným proudům - podrobení se režimu nebo boji proti němu. Velký vliv na ni přitom mají nebojácní spolužáci a moudrá učitelka Mary Masembuko (Whoopi Goldberg).
Příběh zachycuje hrdinský protest studentů, který vedl až k vyhlášení stavu nouze v roce 1976. Mnoho žáků přitom padlo za oběť krutým vojákům, nebo skončilo ve vězení. (Candice)

(více)

Recenze (4)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jasně - měli jsme tu muzikály o AIDS nebo Ježíši Kristovi, ale viděli jste sakra muzikál o Apartheidu? Člověk už trochu čeká, že to bude tónově nevyvážené, když v jednu chvilku řešíte brutální rasismus v Jihoafrické republice a v další hrdinka zpívá o tom, jak by chtěla být hvězdou a drží v ruce falešného Oskara. Ale nakonec to trochu funguje, jen to trvá celkem dlouho než se to rozjede. Nejlepší scény asi byly výpovědi studentů, kteří snášeli týrání policajty ve vězení, a taky scény protestů. Ve výsledku si nejsem jistý, co si mám o tom myslet. Většina hraje docela na jistotu, ale téma nezpracovává úplně zle. Na druhou zase bych řekl, že se toho moc ve filmu nestane a na ke konci si říkáte jestli to mělo být všechno. Skoro jako by to skončilo na konci prvního aktu. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama