Reklama

Reklama

Grey Gardens

(festivalový název)
  • USA Grey Gardens (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Film je neuvěřitelným, avšak pravdivým příběhem Edith Bouvierové Bealeové a její dcery Edie, tety a sestřenice Jacqueline Kennedyové-Onassisové. Matka a dcera žijí ve svém vlastním světě v rozpadávajícím se sídle o 28 pokojích v East Hamptonu, známém pod jménem Grey Gardens. Paní Bealeová alias Velká Edie je rozená aristokratka, sestra Černého Jacka Bouviera, otce Jackie Onassisové. Malá Edie byla nadějnou herečkou, když se vzdala života v New Yorku, aby se postarala o matku - a už nikdy ji neopustila. Společně sdílejí podivný život plný vzájemné závislosti a výstřednosti, do kterého se nepovedlo nikdy nikomu proniknout - dokud nepřišli bratři Mayslesové se svou kamerou. Ženy se před ní hašteří, tlachají a flirtují jako postavy z her Tennesseeho Williamse nebo Eugena O'Neilla. Celý film je záznamem neobvykle silného a složitého vztahu matky a dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

natykarb 

všechny recenze uživatele

To byla teda jízda! O exsitenci tohoto dokumentu jsem se dozvěděla náhodou, stejně jako o těchto dvou ženách, byla o nich totiž zmínka v Gilmorkách.  Ale teď zpět k filmu: dokument jako takový je super, zachycuje život nebo spíš živoření dvou bláznivých žen v obrovském domě plném nepořádku, harampádí a vzpomínek. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Vizuální i obsahová nálož poukazující svým bezčasým příběhem na to, do jaké míry až může být osudovým, komu se narodíte. A kam se narodíte. Nepropustnost některých míst je pozoruhodná, Grey Gardens ale v porovnání s tím působí jako zakletá zahrada. Párová samota v nepropustných křoviscích, která jsou paradoxně jenom pár kroků od svobody - moře. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dlho odkladané kultovky najviac skazia dlho navyšované očakávania. Grey Gardens uprostred amerického dokuementu 70. rokov (Barbara Kopple, Maysles brothers, Pennebaker, Wadleigh...) skôr zapadá, než by emblematicky vynikal. Poskytuje ale dosť materiálu na bohaté interpretačné nafukovanie, o čom svedčí jeho niché status. ()

sPaRk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný aristokratický bizár, který napsal sám život a ze kterého se člověk dozví o human condition víc než ze všech biopiců dohromady. IMDb: Wondering that if I took a walk along East Hampton beach I might still hear Old Edie's voice in the night and see the silhouette of Little Edie dancing in the window behind the thick hanging creeper. ___ Fascinující mnohovrstevnatý one-of-a-kind artefakt takové intenzity a bezprostřednosti, že i po letech mám potřebu se k němu vracet. ()

Enzo555 

všechny recenze uživatele

Dávam 5★ za jedinečnosť témy a otvorenosť zobrazenia. Počas sledovania sa mi telom striedavo hnali vlny zhnusenia a dojatia. Máme v rodine jedného hoardera, a tento dokument je veľmi verný, čo sa tejto problematiky týka, doslova som cítil každý smradľavý kút. Prekvapuje ma, že niečo podobné vôbec vzniklo a som rád, že som mal možnosť ho vidieť. Film na aký sa nezabúda. V USA má kultové postavenie, dom je dnes krásne zrekonštruovaný, matka s dcérou majú zástup zasvätených fanúšikov, ktorí mladšiu z dvojice považujú cca za druhú Ritu Hayworth ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama