Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

malylada 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem dostal strach, že dostaneme remake epizody s bratrem Data Lorem, naštěstí se tak nestalo. Děj je o proti všem dílům hodně triviální, nevyhne se logickým lapsům a má blíže k akčním scifi než ke klasickému Star Treku. Nová rasa připomíná spíše postavy z Blada a masky se mi moc nelíbily. Nicméně Dan Hardy, v jedné ze svých prvních rolích sehrál záporáka na jedničku, ne-li jednoho z nejlepších v tomto vesmíru. Konec nabízí jednu z nejlepších vesmírných bitev a je opravdu parádně vygradovaný. Určitě důstojné zakončení patnáctileté pouti této posádky, až se to zdá být neuvěřitelné.....7/10 ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Další skvělé pokračování mého milovaného Star Treku. Dost se mne dotklo, že je uváděn až na videu (já ty distributory nenávidím). Trochu jsem zklamán akčními scénami, které buď jsou natočený rutině nebo hůř nudně, i když závěrečná kosmická bitka je špica. Proč vyměnily režiséra a představitele poručíka Rikera za rutinéra Bairda je záhada. Dabing se povedl, jen nechápu proč Bohdan Tůma dabuje Data když zpívá (král českého dabingu to moc neumí na rozdíl od Spinera). Doufám, že toto není poslední filmové setkání s Novou generací. Žijte dlouho a šťastně. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Finále s Picardovou posádkou, kde jsou konečně!!! pořádní Romulané a ne furt ti Klingoni. Toto, trvalo. Velmi temné (na ST) a dosti povedené i přes tu chabou Bairdovu režii. Pořád mě dodnes fascinuje, že když někdo dělá u filmu a je třeba původně střihač, tak si po letech myslí, že umí tu nejvíce odpovědnou funkci. Neskutečná ega. P.s. Marina Sirtis aka poradkyně Troi má fakt koule, když před pár lety prohlásila veřejně! že režisér Nemesis je idiot. Nekecám. Úvodní vizuální nájezd a sequence v romulanském senátu je pro mě samoz. vrcholem. Pokud nepočítám, kulervoucí bitku (vedle které je bitva v mlhovině Mutara v ST II, jen ´´chudý´´ příbuzný) a se svou stopáží se řadí k nejdelším kosmickým bitkám ze všech ST filmů, myšleno I-X. 1. významná role, dnes už parádního Toma Hardyho. P.s. B-4 je na nic a působí spíše směšně, než co jiného. V takovémto intergalaktózním thrilleru, je jak pěst na oko. Zřejmě projev ega Spinnera (též spoluautor námětu) páč mu nestačilo, že je v TNG filmech skoro vždy hl. postavou. Tak zde pro jistotu rovnou...2x. Goldsmith opět nezklamal, jen mi příjde, že do toho nedal 100% I tak je ovšem score, rozhodně...nadprůměrné. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci celé filmové série ST tvoří Nemesis mírný nadprůměr daný ale částečně logickým vývojem žánru a možnostmi trikových technologií. Ze svých sourozenců z poslední doby je zřetelně slabší než První kontakt a jasně lepší než Vzpoura. Se scénářem mám trochu problém, ale Nemesis srážejí především tradiční nedostatky série. Snad s vyjímkou Prvního kontaktu jsem se u ostatních ST filmů nemohl zbavit dojmu, že jde pouze o rozšířenou televizní epizodu s jasně danými a neměnnými charaktery i schématem... Celkové hodnocení 65 %. Stále čekám na opravdu velký dramatický, strhující příběh. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po skvělím filmech ze začátku Star trekovské série (Khanův hněv, Cesta domů) a i po novějších počinech (První kontakt a slabší Vzpoura) se ukazuje, že původní snaha ST filozofování a rozhovoru( a celkového poselství ) silně převažující nad akcí je bohužel dnes (nejspíše kvůli snaze přilákat lidi a vydělat peníze) naprosto změněna a v některých chvílích rozhovoru vůbec nic neznamenají. Kdyby však akce byla kvalitní a silně zábavná nebylo by to tak hrozné, ale bohužel opak je pravdou... Doufám, že v případě dalšího dílu nebude vkládán "obrovský" rozpočet, ale že se za málo peněz udělá dost muziky a znovu obnoví filozofie série a film se (díky věrným fanouškům treekies) zaplatí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 2002 v Hollywoodu. (Varan)
  • Natáčelo se od 28. listopadu 2001 do 9. března 2002 v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama