Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

novoten 

všechny recenze uživatele

Klasická archetypální bitva o záchranu všech je křížena s dokonalým morálně-odpovědným dilematem, Enterprise dostává nejstylovějšího nepřítele kompletní filmové série a celá romulanská zápletka je tak temně podaná, že jsem se nestačil divit tomu, že právě tahle posádka začínala v nevydařených Generations. Nová generace se těžko mohla rozloučit lépe. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Finále s Picardovou posádkou, kde jsou konečně!!! pořádní Romulané a ne furt ti Klingoni. Toto, trvalo. Velmi temné (na ST) a dosti povedené i přes tu chabou Bairdovu režii. Pořád mě dodnes fascinuje, že když někdo dělá u filmu a je třeba původně střihač, tak si po letech myslí, že umí tu nejvíce odpovědnou funkci. Neskutečná ega. P.s. Marina Sirtis aka poradkyně Troi má fakt koule, když před pár lety prohlásila veřejně! že režisér Nemesis je idiot. Nekecám. Úvodní vizuální nájezd a sequence v romulanském senátu je pro mě samoz. vrcholem. Pokud nepočítám, kulervoucí bitku (vedle které je bitva v mlhovině Mutara v ST II, jen ´´chudý´´ příbuzný) a se svou stopáží se řadí k nejdelším kosmickým bitkám ze všech ST filmů, myšleno I-X. 1. významná role, dnes už parádního Toma Hardyho. P.s. B-4 je na nic a působí spíše směšně, než co jiného. V takovémto intergalaktózním thrilleru, je jak pěst na oko. Zřejmě projev ega Spinnera (též spoluautor námětu) páč mu nestačilo, že je v TNG filmech skoro vždy hl. postavou. Tak zde pro jistotu rovnou...2x. Goldsmith opět nezklamal, jen mi příjde, že do toho nedal 100% I tak je ovšem score, rozhodně...nadprůměrné. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Jasně. Úžasné triky. Nádherná výprava. Padouchovitý padouch. Jako vždy skvělý Stewart. Ale... počkat, kde se nám poděl Star Trek? Proč se vlastně lidi na tenhle seriál začali v těch šedesátých letech dívat? Kvůli trikům? Kvůli výpravě? Nebo snad kvůli padouchům? Kdepak přátelé, bylo to kvůli myšlence a navzdory legračním rekvizitám i jistému charismatu a příslovečnému "sense of wonder". Ano, kvůli všem těmhle nepostižitelným, efemérním vlastnostem, kterých měl Rodenberry na rozdávání, kdežto Baird by zřejmě nevěděl, o čem to tu plácám. Nejspíš by mi odsekl něco jako: "Co to meleš vole. Dostal jsem od těch pošuků zakázku, ať jim udělám další kousek toho jejich divnýho fetiše, tak co? Udělal jsem to jako vždycky, pravou hollywoodskou směs - čtyři lopaty akce, tři patosu, lopatu standardní pojivové směsi 'Mezilidské vztahy' a navrch padouch, typ č. 3. Nech si své plky o myšlence, na myšlení jsou tu jiní, já jsem jenom obyčejnej filmařskej žoldák. " Eh, škoda dalších slov. Kdyby to nebyl Star Trek, tak bych tomuhle průměrnému béčku dal tři hvězdičky - pobaví stejně solidně jako filmy typu Jádro nebo AvP. Jenže je to Star Trek. A poslední fimové zpracování na mě bohužel působí dojmem kdysi velkého spisovatele, kterému na stará kolena vyschla inspirace a živí se se psaním telenovel. Smutný pohled. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Škoda tohoto filmu, mohl paramountu vydělat balík, zatim to byl jen velký průšvih, který způsobil dlouhotrvající Star trek temno, které doufám J.J.Abrams roztrhne. Což o to, scénář i herecké výkony by byly senzační, to samé se dá říci i o poměrně dobrých vizuálních efektech, jenže když tohle všechno děláte pod vedením režiséra, který Star trek nejenom že nesleduje, ale on ho dokonce i nesnáší. Škoda, film to není špatný, jen se špatně prezentoval... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Víc už nezáživnost Nové generace podtrhnout nemohli. Baird se sice tak nějak staromilsky snaží, aby měla Nemesis aspoň trochu "koule", ale unylý záporák (to jsem se měl toho plešatýho vykuka a jeho šedivýho klauna jako bát?) a seriálem páchnoucí zápletka to všechno zdařile posílají do pozice vcelku nudného a snadno zapomenutelného průměru. Navíc mě s každým dalším filmem o Picardově posádce silně iritovalo navazování na děj z televizní obrazovky. Namísto toho, aby se filmy snažily lovit diváky i mimo zástup Trekkies, nesmyslně hrají všechno na vlastní branku. Imho zasloužené komerční fiasko, které zapříčinilo velké změny. Díky bohu za ně. Takhle už rozhodně ne. Ale výsadek v off-roadu byl hoodně hezký. To zase jo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)
  • Původně měl být hlavním protivníkem Picardův (Patrick Stewart) dlouho ztracený syn. Nápad byl však zamítnut s ohledem na kontinuitu s předchozími filmy a seriálem. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama