Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Škoda tohoto filmu, mohl paramountu vydělat balík, zatim to byl jen velký průšvih, který způsobil dlouhotrvající Star trek temno, které doufám J.J.Abrams roztrhne. Což o to, scénář i herecké výkony by byly senzační, to samé se dá říci i o poměrně dobrých vizuálních efektech, jenže když tohle všechno děláte pod vedením režiséra, který Star trek nejenom že nesleduje, ale on ho dokonce i nesnáší. Škoda, film to není špatný, jen se špatně prezentoval... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

(lehké spoilery)...Ve své době nejakčnější Star Trek, s nejlepšími efekty, dost možná i druhou nejlepší (po prvním díle) Star Trek hudbou a vlastně takovou labutí písní Jerryho Goldsmithe, několika velmi nezvyklými a překvapivými momenty (srážka lodí, Dat prolétávající i obětávající) a s docela zajímavým záporňákem. Jo a ten film rozhodně nemá seriálové vyznění. Proč musím kecy o seriálovosti číst v komentářích u každého profilu filmu navazující na nějaký seriál, i když je to úplně mimo? A i kdyby, navazuje to na seriál, musí to mít s ním něco společného. Každopádně proč dávám "jen" tři. Strašně mě štvala (mimojiné věci, které jsem už zdrbávával u jiných ST filmů) nesmrtelnost Enterprise. Fanoušci by to asi nepřežili, ale její efektní zánik by mě potěšil rozhodně víc, než neustálé převody energií bůhví odkud. Štíty Enterprise jdou totiž obvykle dolů ze 100% na 20 během okamžiku. Ale na těch 20% pak setrvávají strašlivou dobu i přes neustálé bombardování, po několika minutách klesnou milostivě na deset procent, pak se několikrát převede energie (například z podpory života) a štíty už se neřeší, je vyhráno. A pak si ta loď ještě narazí do další, tu další loď skoro zničí, i když ta má štíty na 70%, ale Enterprise to rozdýchá v pohodě. Kdo tohle autorům žere? Jak vůbec může být divák v napětí? Proč autoři nepřichystali do závěrečného filmu něco spešl? Jasně, zabití všech zúčastněných by byla pro Trekkie asi silná káva, ale napadla mě například zajímavá záměna Pickardů, ten mladý (alias Shinzon) by podstoupil onu operaci, stal by se starým a zdravím, původního Pickarda by odstranil, nastoupil by na jeho místo, posádka by si ničeho nevšimla, Shinzon by se choval úplně jako původní Pickard, jen by do případného dalšího filmu chystal překvapivou zradu a drtivý úder! Che, měl jsem dělat scénář :-) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

I přes nadbytek akce (nejakčnější díl) místy kapičku nudí. Tom Hardy jako Shinzan je Patricku Stewartovi více než rovnoceným soupeřem, ostatní herci se raké snaží. Celkově na 3 a půl, ale na konci flákne každého přes nos tak nehorázná vlna nostalgie, když nová Enterprise stojí v doku, ze kterého v roce 1979 vylétla ta stará. Loučím se stejně jako jsem začínal. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Star Trek od Motion Picture z roku 1979 a zároveň velmi důstojné završení Generation ságy. Baird pochopil, v čem sérii s posledními díly docházel dech, tak přidal na akčnosti, velkofilmovém looku, navrch dynamicky přetavil povedený scénář Johna Logana do velmi vyváženého filmu. Nechybí monumentalita, tradiční blockbusterové pomrkávání směrem k nastupující vlně sci-fi, úcta k trekkovskému univerzu a jeho fanouškům (ti si jistě užijí odkazy směrem k seriálům), ani perfektně natočené souboje, jimž vévodí bitva mezi Enterprise a Scimitaru, která nemá ve srovnání s předchozími díly obdoby. Škoda, že to naprosto propadlo - po tomhle by si Picard a spol. jistě zasloužili ještě jeden přídavek. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

U Star Treku asi nebudu nikdy objektivní, protože s posádkou TNG jsem vyrostla. Pro mě je Nemesis důstojným zakončením skvělých dobrodružství. I když není tento film ukázkou blockbustrovosti, bitvy ve vesmíru i na zemi jsou povedené a na Star Trek působí vysokým rozpočtem. Postavy jsou, jaké mají být, jak si je pamatujeme: Picard je filosof, Riker šprýmař, Work bručoun a Dat věčné dítě, které se snaží vyrůst... - jsou to staří přátelé, kterým je třeba říct sbohem, protože všechno dobré musí jednou skončit, než čekat, až se z toho stane propadák nebo karikatura sama sebe. To se tady naštěstí neděje, ale je mi z toho smutno, hlavně z rozloučení s jednou důležitou postavou. Ještě, že se můžu vracet ke skoro dvou stovkám dílů seriálu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Režisér Stuart Baird před natáčením neviděl ani jednu epizodu seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987), což kritizovali i někteří s filmem nespokojení herci. Příkladem je LeVar Burton, představitel Geordiho LaForga, a Marina Sirtis, která si zahrála Troi. Baird si například údajně myslel, že postava Geordiho je mimozemšťan. (mirliflore)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)
  • Film měl původně o padesát minut více. Vystříženy byly zejména scény pojednávající o vztazích postav. 17 minut z nepoužitého materiálu je ke zhlédnutí na bonusech DVD. (Terva)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama