Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

viperblade 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem s filmy začínal a nezjišťoval jsem si o nich moc informací, jsem se díval prakticky na cokoliv a tak se mi stalo, že jsem tento poslední (v té době ještě nebyl film z roku 2009 ani v plánech) díl viděl jako úplně první z celé Star Trek série. A líbil se mi. Teď, když jsem zhlédl všech předchozích devět dílů (už v chronologickém pořadí :-)) jsem si zopakoval i tento a musím říct, že (a teď si připravte kameny, milí Trekkies) mi pořád přijde, že tenhle film je nejlepší dílem s novou posádkou. Ne, není to The Wrath of Khan této série, ani zdaleka ne. Nicméně ze všech těch filmových pokračování mi tohle přišlo jako nejlepší i přes tu zvláštní scénu, kdy kapitán Pickard řídí Buggynu přes poušť, i přesto, že tento film málem zničil kariéru tak skvělého a charismatického herce, jakým Tom Hardy nepochybně je, i přes ten "over the top" souboj na konci. Tenhle film měl dle mého nejzajímavější příběh, skvělé tempo a super akční scény (ano, i tu "over the top" akční scénu ze závěru jsem si užil). Takže pro mě Nemesis stále zůstává v popředí, co se týče filmů s novou posádkou. 90 %. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Star Trek nás svou přítomností oblažuje už velmi dlouho a stal se fenoménem, kterému konkuruje jedině Star Wars. Enterprise a její posádka se vydala na svou jubilejní, desátou pouť. Nemesis je jeden z nejtemnější dílů, které jsem viděla. Temnota by se dala skoro krájet. Většina příběhu se totiž odehrává ve tmě nebo šeru. Závěrečná bitva je dlouhá a plná nejrůznějších zvratů. Tak to má být. ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

co říct? nádherná tečka za celou ST ságou s posádkou nové generace a dle mého soudu nejlepší filmový ST od dob Khanova hněvu. Celkovou rovinu občas nepříliš příjemně narušují "rodinné vsuvky", které jsou však velmi silně vyvažovány mimořádně působivou atmosférou a hudbou Jerryho Goldsmithe. Škoda, že podobné filmy u nás v kinech nejsou uváděny a putují přímo na video... :(((( ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně po několika měsících poštěstilo dokoukat poslední startrekovský film a stejně jako většina s deseti dílů je tento "jen" průměrný. Většina dílů této sci-fi série prostě nikdy nemá tu správnou gradaci nebo napětí aby dokázali udržet diváka v pozornosti po celou dobu. Takže zbývá jen poděkovat Abramsovi, že to vzal za úplně jiný konec a nenechal se zde přespříliš inspirovat. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Picard, to je převtělené charisma, nic jiného mě nenapadá. Kdo by nechtěl sloužit pod takovýmto chlápkem...musím říct, že nejsem fanouškem seriálu, jasně pár dílů jsem viděl, ale rozhodně nemám doma žádné sběratelské série. Nemesis je od začátku natočena, tak aby se nenudil i naprostý nováček ve světe Star Treku. Naopak skalní fanoušci budou nadšení jen z principu. Co se týče efektů, ty jsou pěkné, dá se řící standartní, protože co jiného se, zvláště od sci-fi, v dnešní době čeká. účast Whoopi Goldberg, byla štěkem v pravém slova smyslu ;). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama