Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

sheen 

všechny recenze uživatele

ST filmů je málo xD, tak proč si v nich neudělat pořádný hokej. Po premiéře nového ST od Abramse (který mě sakra naladil a dostal jsem obrovskou chuť poznat posádku Enterprise trošku lépe), jsem si pustil Khanův Hněv, jelikož první díl jsem viděl a po K.Hněvu šup pěkně až na konec xD Kvalitka, první díl, který jsem s P.Stewardem viděl. Rozhovory s jeho dvojčetem přímo jiskří emocemi. Pěkná napínavá naháněčka na závěr nenechá jediného scifi fandu chladným. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec a tím pádem asi nejsem ani fanda Star Treku. K sérii sem se dostal až díky skvělému Abramsově restartu. Po shlédnutí dílu X: Nemesis a naprosté neznalosti devíti celovečerních filmů a obrovské zásobě všelijakých dílů s cedulkou Star Trek musím konstatovat pouze jediné. Už vím jak to začalo (Star Trek) a vím jak to skončí (X: Nemesis). Zpět k filmu, překvapuje mě že série asi nebude zase tolik neakční jak se všude vypráví. Přišlo mi že se v Nemesis pořád něco dělo a děj odsýpal ve velice solidním tempu. Hlavní záporák byl dost fajn a souboj pleší nebyl snad nikdy tolik zajímavý jako tentokrát. Možná šlo vycucnout trošku více z tohoto střetnutí, ono je zajímavé utkat se svým vlastním mladším klonem. Když vy ste vy a on je on. Anebo vy ste on? Jo a ještě jsem si odpověděl na jednu otázku. V sitcomu Red Dwarf sem vždy tak nějak tušil odkud se berou inspirace pro jejich vesmírné přestřelky a kosmické bitvy lodí. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po pribehovej stranke z novsich dielov (VII-X) rozhodne najslabsi Star Trek. Prilis temny, prilis vazny, malo emotivny. Po tej technickej, trikovej a akcnej vsak najlepsi. Predosla cast sa mi aj napriek celkovej komornosti pacila viac. Aspon ze Jerryho ustrednu melodiu pocut castejsie nez v predoslych dvoch filmoch. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny extrémny trekkies, ale vzásade viem, o čo ide (a nevadí mi, keď sa mi ľudia smejú za to, že Hlboký vesmír 9 je môj najobľúbenejší stratrekovský seriál). Z celovečerákov ma bavil len hororový (!) Prvý kontakt s Picardom. Vzbura bola veľké sklamanie, ale nebolo to nič oproti mizernému Nemesisu. Vám sa možno bude páčiť, ale mne sa teda nepáčil vôbec a faktom zostáva, že bol taký extra zlý/neúspešný, že vlastnoručne zavraždil celú ságu a najbližšieho filmu sme sa dočkali až o 7 (!) rokov neskôr. Tešil som sa aspoň na Rona Perlmana, ale jeho beztak divoký vzhľad je zamaskovaný na nepoznanie. Akcie je minimum a je hrozná. Atmosféru som nezaregistroval a výprava s trikmi na úrovni televíznej epizódy (do čoho sa preboha prepadol 60-miliónový rozpočet? Na honoráre?). Príbeh nezáživný, dokonca i doteraz také sympatické postavy sú v tejto časti úplne nezaujímavé, detto ich hereckí predstavitelia (vrátane bezradného Patricka Stewarta). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama