Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomila jak velkou roli hraje obsazení filmu hereckými hvězdami. Kdyby v tomto snímku nehrál Robert REDFORD a Debra WINGER, tak bych už asi po 30 minutách přerušila vysílání DVD. Je to úplně obyčejná kriminálka s námětem z umělecké sféry, jakých jsem už viděla s menšími obměnami stovky. Jenže hraje zde stále ještě roztomilý Redford (dobře se na něj kouká) a tak jsem vydržela. Ovšem známka za film jenom průměr, neboť se jedná o kriminálku bez překvapení. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná odlehčená nenáročná a poměrně zábavná kriminálka, kde zástupce státního návladního Tom Logan (Robert Redford), společně s neodbytnou právničkou Laurou Kelly (Debra Winger) pomohou vysvobodit mladou umělkyni performací Chelseu Deardon (nebezpečně půvabná Daryl Hannah) z obvinění vraždy. Ale nejenže ji vysvobodí z těchto obvinění, ale také odhalí skutečného pachatele Brocka alias Cavanaugha (Brian Dennehy) a pachatele vraždy otce Chelsey z doby před 18 lety. Těmi byli kromě Brocka také majitel galerie Taft (Terence Stamp) a Forrester (John McMartin). A tak si všichni užívají nebezpečí a Tom navíc i krásných žen. Sex s Chelseou ho sice stojí místo, ale přivedeho do náruče Laury, která po něm už delší dobu kouká. A tak to příjemně ubíhá. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, který ve své další roli správného Američana, blonďáka se zlatým srdcem, spolu s uhrančivě krásnou Daryl Hannah a energickou právničkou Debrou Winger, vyšetřuje zdánlivě banální případ o jedné krádeži vzácného obrazu. Přes několik přestřelek, honiček, požárů a nenáročného humoru se v téhle dvacet let staré komedii dostaneme až ke kýženému happy-endu. Nic víc, nic míň!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Orlovia práva sú veľmi príjemným odpočinkovým filmom. Dôvodom je najmä obsadenie, Redford a Wingerka sú aj ústami jeho filmovej dcéry párom, ktorý sa perfektne k sebe hodí. Vlastne sa čudujem, že sa nedali dokopy aj v reálnom živote. Poslal by som im blahoželanie. Scenár je síce klasická tuctovka, ale má to celé šmrnc, atmosféru a dobré dialógy. No a neberie sa to príliš vážne. Pekné porovnanie krádeže vlastného obrazu z krádežou vlastného auta. Ak nie je scenár originálny, tak aspoň poteší v detailoch. Redford sa v jednom momente filmu ocitne v kombinácii rôznych okolností, ktoré s relatívnym prehľadom zvláda, ale v reáli by asi každý človek uvažoval o sebevražde. Túto jednohubku si kedykoľvek v telke rád zopakujem. 70%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Právnické drama od Reitmana, které se nedrží vyjetých kolejí, ale míchá zručně klasické soudní drama s kriminálním thrilerem, romantikou a komediálními scénkami. Nechybí pár zajímavých zvratů, vražd a i několik akčních scén včetně skvělého finále. Celkově velice fajn film s výbornou ústřední dvojicí Redford/Wingerová. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama