Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Napiju se, abyste se mi víc líbila." - "Tolik vína na světě není." Kaktusový květ je pro mě důkazem, že všechno geniální bylo ve filmu už dávno řečeno. A překvapivě mě to i donutilo vzít na milost komediální žánr z tehdejší americké produkce. A i když mám oblíbenou Goldie Hawn, tady se mi víc líbila Ingrid Bergman, která na svůj věk vypadá skvěle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem zábavná romantická komédia. Veľmi dobre sa pozeralo hlavne na donkichotského W. Matthau, ktorý bol s tým, ako sa veci okolo neho začali zamotávať a smerom ku koncu gradovať, čoraz viac komickejší. Aj napriek tomu, že sa rozuzlenie dalo čakať už veľmi dlho, som sa nenudil ani chvíľku, také príjemné humorno-romantické pohladenie, ktoré je k tomu navyše i výborne zahrané. Charizma tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Důvod puštění: scénárista (I.A.L. Diamond, který toho napsal nemálo s Billym Wilderem), mladá Goldie Hawn a "mladý" Matthau. A určitě nelituju, bavil jsem se lehce i hodně, a to především inteligentní zábavou. Humor je postavený na prověřené jistotě - vydávání se za někoho jiného a z toho praměnících lžích, která vždy funguje. Tady tím víc, že děj je velmi dobře zvládnutý a ústřední trio si krásně sedne. Ingrid Bergman jsem dnes viděl prvně a je to neblesní dáma, která umí dělat i humor, Goldie je tradičně trdlo, ale v tomhle snímku má její postava navíc dánu do vánku špetku zodpovědnosti a svědomí a to se krásně kombinuje. A Waltera Matthaua jsem nikdy neviděl trsat. :) # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi nikdy neomrzí. Adaptace osvědčených divadelních her, které stojí především na chytrých dialozích a hercích. Když jsem zasedl k televizi, tak jsem věděl jen to, že půjde o starou americkou komedii. Nic víc jsem nezjišťoval, ale už po deseti minutách jsem tušil a po dvaceti věděl, že autorem dialogů je někdo od divadla, někdo kdo ví, že na živo by mu ploché a hloupé dialogy neprošly, takže si dal záležet na každé větě....resp. nechal se inspirovat životem, to je vždycky nejvěrohodnější. Snad jen postavu Toni, si musel vymyslet, protože takové čistě naivní stvoření a ještě s kukučem sladké Goldie, nejspíš neexistuje. Další bytost do spolku s Corie a Holly. Povahou si podobné sice nejsou, ale nejspíš to jsou dívky vysněné, nebo natolik vzácné, že o nich můžete slyšet jen z doslechu. Díky bezelstné Toni sledujeme, jak se obstarožní zubař zamotá do svých lží tak, že ... . Většinu času jsem se usmíval, protože to bylo celé takové mile divadelní, nikdo tam neječel, nechoval se hloupě....prostě svět, ve kterém se i urážky podávají vytříbeně a mají šmrnc. Navíc se můj slovník obohatil o zajímavý výraz...lesbičanka. Ke konci už to trochu ztrácelo dech...komedie prostě dlouhé být nemají, ale rozumím autorům...tady má každá věta své místo, není odkud brát. Přesto je ta lehká dýchavičnost jediný důvod, proč nedám plný počet. A to i přesto, že dnešní komedie v sobě nemají ani desetinu vtipu a přesto je zná víc lidí, než Kaktusový květ. PS: Je fascinující, jak vzhled v případě Bergman i Matthaua klame. Zatímco jí bych hádal kolem 40 let a přitom jí bylo 54, tak jemu bych klidně přisoudil i 60 a bylo mu 49 :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser gene Saks po kultovom filme Bose nohy v Parku opat natocil prijemnu komediu, ktora dobre odsypa, ma tempo a dobre dialogy. Herecky je na tom film velmi dobre, tahaju ho hlavne Walther Mathau /Charade, Statecni jsou Osameli/ a Ingrid Bergman /Casablanca, Rozdvojena Duse/. Goldie Hawn samozrejme vyborna a chvalim aj ten fakt, ze US styl humoru sa vynimocne opat podarilo priblizit Europe a europskemu ponatiu humoru. 77 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama