Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Maminka říkala, že si jen odskočí na nákup a půl roku se neobjevila“, svěřuje se kameře šestiletý Nita. Takový i onaký ostrov Mizuhira-šima, který jakoby byl i nebyl v Západním Japonsku, něco mezi mytickou zemí a panoptikem, je dějištěm filmu, který dokonale rozvinul potenciál slavného komiksu autorky Saibara Rieko - a přitom si zachoval jeho podmanivou hloubku i hravost. Režisér Sakamoto Junji nás znovu dojímá svým okouzlujícího vcítění do dětinské i chlapské touhy těch nejprostších Japonců po štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

stub 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost - opravdu jsem zvědavý na původní komiks. Velmi syrový, drsný a konvence zcela ignorující humor působí v kontrastu s dětským mikrosvětem (jenž je jedním z pilířů díla) opravdu hustě, pro někoho nejspíš až šokantně. V kombinaci s laskavým (vím, zní to jako protimluv) a velmi specificky odlehčeným pojetím však vzniká naprosto originální koktejl životních esencí, odehrávající se v až snovém, na atmosféru neuvěřitelně bohatém prostředí. Faktem je, že v poslední čtvrtině film znatelně zpomalí, nepřijde mi to však nemístné - je to zkrátka přirozená cena za zvýšenou obsahovost při vrcholení pointy. Téměř ***** ()

Necron 

všechny recenze uživatele

nekonzistentni slatanina. ze zacatku vtipna, pak se vtip uplne vytrati, coz je velka skoda. vyobrazeni problemu soudrznosti rodiny a chudoby nedotazen do konce (slaby scenar). posledni pulhodinu filmu uz zrejme reziser nevedel, jak film nastavit a podle toho to taky vypada - nuda provazena iracionalnimi klipovymi pasazemi, vytrzenymi z kontextu. deti byly svym zpusobem roztomile, ale to asi jen diky tomu, ze se chovaly jako dospeli. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Paráda, uplne skvelé vyobrazenie chudoby na malom ostrove. Veľa point filmu z neho robí naozaj kvalitnú vec. ()

Reklama

Reklama