Reklama

Reklama

Komedie plná omylů

(TV film)
  • Velká Británie Comedy of Errors, The
všechny plakáty

Recenze (1)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kolektivní idiot ball, ve kterém se ztrácí i obyčejně inteligentní šašci Dromio a Dromio. Nutno ovšem podotknout, že bez příslovečných záměn ústředních dvou dvojčat by tato už tak krátká hra byla ještě kratší. Proto je lepší si ji užívat tak jak je a jak to všechno krásně dopadne. Kromě standardních kvalitních rolí tu je slabší role kurtiz-Get thee to a nunnery!...pardon, kurtizány, což je ovšem vyváženo, tedy alespoň pro mě, abatyší, která jako by z oka vypadla jisté naší profesorce na katedře anglického jazyka a literatury. ()

Zajímavosti (3)

  • Michael Kitchen byl první dva dny natáčení ve studiu ošklivě nastydlý a vypadal dost ztrhaně. V tu dobu se právě točil akt III. 2. scéna, ve které se Antipholus vyznává z milostného obdivu k Lucianě. (vla_kor)
  • Vlastnímu natáčení předcházel měsíc zkoušek ve skladišti, protože zkušebny BBC byly příliš malé. Byla tam velká zima, protože herci se při zapnutých ohřívačích vzduchu neměli šanci slyšet. (vla_kor)
  • Kitchen nechtěl točit bojové scény – kupuje si sice meč, ale nepoužije ho. Úvod aktu V 1. scény  je netradiční – Antipholus a Dromio nebojují s čarodějnicemi a démony, ale jsou místo toho naháněni po ulici. (vla_kor)

Reklama

Reklama