Reklama

Reklama

Slavná alba: The Who – Who's Next

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: The Who – Who's Next
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 1999, 50 min

Obsahy(1)

Hudební skvost, který mnozí považují za největší důkaz skladatelského talentu Peta Townshenda a hudební síly legendární britské kapely... Když v roce 1971 vyšlo album" Who’s Next" skupiny The Who, vyšplhalo se na první místo britského žebříčku a v Top 50 se udrželo více než tři měsíce. Ve Spojených státech se album dostalo na páté místo v žebříčku Billboard a v Top 40 zůstalo pět měsíců. Členové skupiny Pete Townshend, Roger Daltrey a John Entwistle vyprávějí příběh o tom, jak velká výzva je po nahrávání předchozího průkopnického alba Tommy čekala. Kytarista Pete Townshend navíc přibližuje potíže, kterým skupina čelila ve snaze uskutečnit jeho velkolepé nápady. Ve finále vzniklo klasické album s hity jako "Won’t Get Fooled Again", "Baba O’Riley" nebo "Behind Blue Eyes". V rámci osobních výpovědí se také dozvíme, jak by tyto písně zapadly do původního konceptu. Své místo v dokumentu mají i vzpomínky na zesnulého bubeníka Keitha Moona, jehož výrazná osobnost často zastiňovala jeho hudební přínos skupině. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

subic 

všechny recenze uživatele

Kapela The Who nebyla v mém okolí ve druhé polovině osmdesátek, když jsem si jako cca 10leté děcko utvářel svůj styl do budoucího života, moc známá či rozšířená. V té době jsem znal jen starší věci jako My generation jen díky polskému rádiu. A když jsem se dostal k tomuhle albu, už mě to moc nezaujalo, už jsem znal předchozí Tommy a Sell Out. Tenhle dokument vznikl ještě dřív než přišel Roger Daltrey jako host ro Top Gearu. Mám z toho takové spíš smíšené pocity. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tomuto obhliadnutiu nechýba nič. Hlavne tu asi samotné okolnosti vzniku tohto albumu vytvorili postačujúci priestor na priblíženie fenoménu The Who, toho, čo ako kapela vo svojej dobe (a pre ďalšie generácie) predstavovali. Pre mňa zatiaľ asi najlepší Classic Albums diel. (akurát Screamadelica od Primal Scream by tomu možno mohla konkurovať, čo najskôr si ju budem musieť pripomenúť). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně filmového času je věnováno dosti bizarní rockové opeře. Až s nahráváním klasického alba dokument ožil energií. Lze si také povšimnout vývoj zvuku a techniky, čemuž mohla být věnována hlubší pozornost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama