Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama Město šílenců (1997) rozvíjí vděčné téma hollywoodských filmařů, a sice manipulaci veřejného mínění prostřednictvím sdělovacích prostředků. Propuštěný hlídač v muzeu malého kalifornského města Sam Baily (John Travolta) se zoufale snaží dostat zpět svou práci a když nepochodí u ředitelky, stane se řízením různých shod okolností zločincem se skupinou dětských rukojmí. Protřelý reportér, pracující pro místní televizní kanál, Max Brackett (Dustin Hoffman), který je náhodou na místě činu, neváhá a celou situaci začne živě pouštět do éteru. Senzace, jejíž průběh může sám ovlivňovat, a která mu jistě pomůže oživit poněkud skomírající kariéru, je na světě. Prostoduchý hlídač si totiž vůbec neuvědomuje dosah svého počínání a navíc ani neví, jak se má v podobné situaci vlastně chovat... Snímek, jehož děj nápadně připomíná cynickou komedii Billyho Wildera Ace in the Hole (1951, Eso v rukávu), těží ze souhry hereckých hvězd Dustina Hoffmana a Johna Travolty, kteří se spolu v jednom filmu objevují poprvé. V dalších rolích zaujmou Alan Alda (prominentní reportér velké televizní společnosti, který nelibě sleduje sólokapra bývalého kolegy, jehož se zbavil) a Blythe Dannerová (ředitelka muzea), která dnes už většinou stojí ve stínu své známější dcery Gwyneth Paltrowové. Jako režisér je pod snímkem podepsán režisér řeckého původu Costa-Gavras. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

sepp 

všechny recenze uživatele

Na tomhle bijáku jsou ty 90. léta znát kupodivu jen tak lehce. Jako jo, jejich naivita a trivialita zde je přítomna, je to i devadesátkově ucebnicově mravokárné. Zároveň to ale má své kouzlo a rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil. A tvrzení, že Travoltovu roli by zvládl kdejaký okresní herec, nebo jak to tu někdo nazval, to bych neřekl. Je to dobře odvedená řemeslná práce po všech stránkách, natočená podle starých dobrých postupů a i pár hlášek se povedlo. Solidní 3,5*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost slabej pokus o nějaký drama, Hoffman s Travoltou sice hrajou velice slušně, ale ten scénář je opravdu bída. Pořád se snaží ukázat jak dokaží media manipulovat, ale že by to bylo nějak zdařile udělaný to teda ne.Na nějakej thriller či drama mi to přišlo až moc velká pohoda, z Travolty se tady v podstatě udělá takovej rodinnej moula a některý rádoby dojemný scény jsou skoro až trapný. A příběh, který se odáhrává pořád na stejným místě a za celý dvě hodiny se o moc velkej kus v ději neposune, tomu taky moc nepřidá. Jedinej moment, kdy se dostaví něco co by se dalo označit za drama je na konci, ale to rozhodně na lepší hodnocení stačit nebude ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerná nuda, videl som to raz a po repríze túžim asi ako po kastrácii dvoma veľkými ploskými kameňmi. Hoffman s Travoltom sa môžu snažiť ako len chcú, všetko ničí príšerne nudný scenár, nepresvedčivá réžia... a nič iné MESTO ŠIALENCOV vlastne ani nemá. Možno ešte tak Alana Aldu a nejakú chabú myšlienku o sile médií, ale stále je to nechutne málo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bezkrupolozní reportér Dustin Hoffman hbitě využije faktu, že se sám nachází v muzeu, kde drží rukojmí bývalý zaměstnanec John Travolta. Rozehrává se zoufalým mužem mediální hru a slibuje odpuštění od lidí. Pak se ovšem do situace vloží konkurenční novinář Alan Alda. Zajímavé, ale celkem nevěrohodně působící drama má hlavní devizu v hereckých představitelech jako je John Travolta a Dustin Hoffman. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Působivý film o síle a zvrácenosti médií s báječnými hereckými výkony! Především Travolta hodně překvapuje, a kdo by pochyboval o Dustinu Hoffmanovi, že?! Trochu mi to připomělo jeden starší Hoffmanův snímek, kde byl naopak obětí mediálních lží on... Místy je film sice trochu nuda, neuškodilo by malé zkrácení, ale jinak nemám co vytknout a rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Tržby v USA za první víkend: 4 649 742 dolarů (2194 kin). Náklady na výrobu: 50 milionů dolarů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama