Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Z Čech není k Addamsově rodině zájmově ani věcně tak daleko. Idea dobráckých strašidel víceméně normálního rázu s vlastní rodinou, lidskou podobou, svébytnými zálibami jejích členů, které tak šokují jednorozměrovou konformitu, je v podstatě hrabalovsky pábitelská. Zejména v prvních epizodách má seriál pozoruhodnou úroveň a přímo hýří skutečnou invencí. Revoluce v pojetí strašidelného žánru je dokonána - někdo sbírá housky, jiný se s úspěchem věnuje bílé magii (EDUDANT A FRANCIMOR propukají v bouřlivý potlesk). Co zůstává přesto i nadto, to je geniální smysl pro humor, pro poientaci klíčových scén, skvělý výběr herců bez výjimky s úspěchem balancujících na hranicích vážného a absurdního i ironicky podávaného nadpřirozena. V některých částech jakoby se jinak svébytní Addamsovi blíží zcela realistické duchařině starší české komedie KAM ČERT NEMŮŽE se svůdnou Mefistofelou tehdy mladičké Jany Hlaváčové. Anglosaská suchost podávaného humoru je ovšem původní i ve svých parodických nebo parodizujících zahroceních. Tento druh humoru zaručeně působí bez ohledu na to, vyvolá-li smích. Posiluje, nabízí tolik potřebný nadhled nad balast všedních dnů svých stále oddaných diváků. Koná přepotřebnou misi. Pro všechny, kdo chtějí a jsou na to připraveni, bez rozdílu stejně. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl, když mi bylo 15 nebo 16 a tehdy moje morbidní sadistické já plesalo radostí. Po těch devíti letech už musím říct, že mě to nebavilo tolik jako tehdy (ale to bude asi spíš tím nadšením a očekáváním, které nebylo tak stoprocentně naplněno). Nicméně i tak se jedná o skvělou bizarní zábavu. Morticia Addams je v podání Anjelicy Huston nepřekonatelně zvráceně sexy. Raul Julia je v roli Gomeze správnej švihák. No a to jejich manželství je prostě paráda. Takový bych taky jednou chtěl mít ... sedět si tak při úplňku na gauči na hřbitově :-)) Nemůžu se dočkat, až začnu sledovat původní seriál, protože když se tato novodobá filmová verze tak povedla, původní Adamsovi budou určitě taky pecka. (Škoda, že devadesátkoví Munsters se nepovedli jako toto) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Otázka zní, dá se vůbec nějaké filmová rodina milovat více? Když neberu v potaz kultovní Simpsonovy (kteří dostáli mnohem více prostoru, tím pádem jejich oblíbenost v mých očích strmě stoupala), tak musím říct, že ne. Tvůrci totiž do této famílie nacpali tolik černého humoru (podotýkám vtipného, kvalitního), že se ostatní vtipálci hrající se stejnou kartou mohou jít zahrabat. Nepamatuji si totiž na žádný film (seriál), který by se spádem výše zmíněných černohumorných fórků Addam. rodině vyrovnal. 80% ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych se chlámal nepřetržitě po celý film - ale o tom to také nebylo! Stejně jako impresionistický obraz jsou samé tečky, dokud si nepoodstoupíte, tak i v Addamsově rodině všechny ty jednotlivosti tvoří ten jedinečný celek. Co by byla Morticia bez Gomeze? Co by byli obabez mozbidnosti? CO by byla morbidnost bez francouzštiny? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)
  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama