Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ale matku jsem měl rád. Byla to nehoda. Tohle je prostě dokonalá morbidní komedie, u které jsem se smál, až jsem se za vyhřezlá střeva popadal. Škoda, že na žádné besídce nejspíš neuvidím nic podobného Shakespearovi v podání addamsnovic dětí. Dobrou noc Festere. Odpočívej v pokoji. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remake Addamsovej rodiny sa myslím dosť vydaril. Prekvapila ma veľká dávka hlášok a suchého humoru. Každý dostatočne zvrhlý fanúšik si tu príde na svoje. Podaril sa aj casting. Raul Julia, Christopher Lloyd, či cool Christina Ricci. Možno je škoda Anjelici Houston, je to skvelá herečka, ale nie je tak sexy, ako bola Carolyn Jones. S týmto filmom mám dva problémy, ktoré mi bránia dať viac ako 80%. Po prvé je to atmosféra filmu, ktorá mi za žiadnych okolností nepripomína to, čo si predstavujem pod pojmom Addams Family - to sa týka hlavne domu, ktorý je príliš "holý". Druhá výtka je k dejovej línii, kde zbytočne rozbíjajú rodinu, ktorá najlepšie funguje ako celok. Navyše je škoda Strýka Festera, ktorému sedela skôr pozícia vzadu, občasného hláškara a nie nosnú časť deju. To asi preto, lebo ho mám z rodinky najradšej :). Ale aj tak je to skvelá čierno humorná pecka s niekedy až totálne úchylným humorom ... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled, která se mi nikdy neomrzí - hodně ujetá černá komedie o hodně bizarní a makabrózní rodince. Být dítě, moc bych chtěl být jejím členem, vyprostit se z té svírající, dusivé a šedivé všednosti a normálnosti... Anjelica Huston, Raúl Juliá a nezletilá Christina Ricci jsou zlatý trojůhelník ze vší té spousty více nebo méně praštěných a fantaskních postav. Hlavně Wednesday (Ricci) - její výraz je rozkošný a její scénky i hlášky jsou naprosto úžasné, všechny. Už jen kvůli ní a kvůli její geniální postavičce smrtelně vážné a nekrofilní holčičky, bych musel dát bez zaváhání plný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která ani po téměř čtvrtstoletí a x-reprízách neztratila nic ze svých kvalit. Stále mě baví a okouzluje, stále ve mě vyvolává stejné a stejně silné pocity. Dokonalá atmosféra a vypiplaná stylizace, které nejsou ničím narušeny, scénář jedinkrát neškobrtne, skvělé obsazení. Stále to má neskutečný šmrnc, eleganci a geniální humor, kterému u mě po letech a občasném priorit, definitvně vedou nepřekonatelná Christina Ricci jako Wednesday a Christopher Lloyd jako ujetý hyperkativní Fester. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Ve filmu lze zahlédnout režiséra Barryho Sonnenfelda, a to ve scéně, kde si Gomez (Raul Julia) hraje s vláčky. Ve vlaku sedí Sonnenfeld a v okně je vidět Gomezova velká smějící se tvář, kolem níž vlak projíždí. (Alfréda)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama