Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený v lesích, obehnaný kamennou zdí je zámek, kde žije princ Kryštof (I. Trojan) se svou nevlastní matkou (V. Freimanová). Zámek, kam nesmí vstoupit žádná žena… Královna se kouzly nejprve zbavila svého manžela a nyní bedlivě střeží, aby její trůn neohrozil sňatek jejího nevlastního syna. Pak by totiž přišla o všechno – o korunu i o svou krásu a moc, jak jí předpovědělo její kouzelné oko. Láska však hory přenáší… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

cherita 

všechny recenze uživatele

Pohádka, u které si dost dobře nedokážu představit, že by se mohla líbit dětem. Námět jak ze shakespearovské tragédie, depresivní hudba balancující na hranici poslouchatelnosti a pomalé, utahané tempo. Já osobně jsem coby malé děcko tenhle typ pohádek nesnášela. Plusové body dávám za herce, hlavně Ivan Trojan má můj obdiv za to, že dokáže působit mužně i ve žlutých punčocháčích. ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé vidět Veroniku Freimanovou jako pořádného zloducha a Ivana Trojana hodně zamlada, když ho ještě moc lidí neznalo. Taky je škoda, že Kamila Špráchalová zmizela do dabingu (v poslední době třeba princezna Fiona ve Shreckovi 2), stojí za to ji vidět v celé kráse. Zajímavý námět, kdy proti sobě stojí dvě ženské hrdinky, i sympatičtí herci by si ale zasloužili lepší scénář. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Feministicky laděná pohádka, v níž odvážná princezna jde za svou láskou a taky si ji vybojuje. Co ovšem viděla na bačkorovitém princi, který svou macechu poslouchá jako hodinky a neprojeví ani špetku vlastního názoru, to opravdu nevím. Navíc jsem celou dobu trnula, jestli se nedočkáme i incestu a macecha se nebude chtít za prince vdát. Ten by se tedy pravděpodobně nebránil. Každopádně zbytečná pohádka, jejíž poselství malým chlapečkům je opravdu velmi, velmi sporné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ach další pohádka plná zla, nenávisti, kouzel, ale také lásky a lidské obětavosti. Sice je hezké, že pohádka se většinou odehrává v krásně barevných lesních exteriérech, když téma a zpracování malým dětem moc neřekne. Hudba i písně jsou šílené, zpomalené záběry zcela nesmyslné, herecké výkony průměrné. Tyto pohádky opravdu vícekrát ne. Hudba: Ladislav Simon ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Trojan a Freimanová to berou hodně vážně, což je v této pohádce dvakrát dobře, protože při daném scénáři a formátu skýtá jejich hraní libost i zvrhlou zábavu. Naopak obě princezny, resp. jejich představitelky, celou dobu půsbí jako dvě husičky na výletě. Proč ne, řekl by sis, tyto postavy mohou prosvětlovat ponurost království, do nějž přijely. Tak určitě. Viděl jsem to až od půlky, takže hodnotit naštěstí nemusím. Z hlediska klasické psychoanalýzy velmi zajímavá pohádka. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama