Reklama

Reklama

V jednom království žila se svým otcem krásná princezna Kateřina (M. Kuklová), která měla vzácný dar. Když se usmála, padaly jí ze rtů růže, když ale plakala, z očí jí tekly pravé perly. Po příchodu nové královny (R. Merunková), chamtivé macechy, na zámek, to ale vypadalo s Kateřinou zle. A co teprve, když se do ní zamiloval král Jan (P. Svoboda) ze sousedního království! Jak to v pohádkách bývá, nakonec všechno dobře dopadne. Zlo bude spravedlivě potrestáno a úsměv zvítězí nad slzami. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

DearS 

všechny recenze uživatele

Kraťounká pohádka - všechny nitky se musí stihnout zamotat a zase rozmotat zhruba během půlhodiny a i v reálném čase příběhu jde všechno rychle, např. princ se seznámí s princeznou, zamiluje se do ní a požádá ji o ruku ani ne během pěti minut (ono zamilovat se do Míšy Kuklové, tehdy ještě „předjasněnkovské“ asi není větší problém). Ale i v takovém fofru a na relativně malém prostoru jsou všechny postavy vykresleny v přesné zkratce. Pro milovníky pohádek taková malá milá jednohubka. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To, že tato studiová televizní pohádka vyniká především plochostí postav, plytkým scénářem a nevelkou výpravou, by mi ani tak nevadilo. Ale proč probůh tak hezký námět narvali do 29ti minut? Pohádka díky tomu vůbec nedostala šanci se rozvinout, natož se někam ubírat. Tím, že to vzali doslova hopem, dle mého zcela zabili možnost, aby se stihla vůbec zalíbit. Přitom herecké obsazení je natolik výborné, že přímo volalo po delší stopáži, kde by postavy mohly uplatnit svůj talent. Takto vznikla koukatelná jednohubka, kterou netřeba vidět znovu. Shlédnuto po letech z nostalgie znovu a pořád ve mně zanechává pocit, že mě tvůrce odbyl. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Perlotvorná Kateřina, která musela mít dost zásadní problém s očima, se nemohla bez problémů ani usmát, protože jí pak z pusy lezly růže a ač růže jsou mojí nejoblíbenější květinou, rozhodně bych si nepřála, aby se mi se svými trny draly jícnem. Zajímalo by mě, proč tak často má ta zlá sestra nějaké naprosto pekelné jméno. Heda - strašné. Opravdu neštěstí, když je člověk už jako dítě pragmatik. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tu pohádku natlačili na necelou půlhodinu, trochu rozvinout postavy a motivy by neškodilo, zvláště zlé duo by zasloužilo trochu více propracovat, takhle se i dítě může leda divit, proč král nechává hned od počátku macechu a nevlastní dceru tak zacházet s jeho vlastní. Jinak celkem příjemné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduchá a klasická krátká televizní kulisová pohádka o princezně, která ronila perly a uměla vyčarovat růže. To se jí také stalo osudným, když si ji vybral za svou nevěstu princ. Ale samozřejmě dobro zvítězí nad zlem, takže žádného překvapení se zde divák nedočká. Televizní průměr, dnes spíše zastaralý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1986 v režii Jana Bergera i rozhlasová pohádka „O princezně Rozetce“. [Zdroj: dvojka.rozhlas.cz] (Miggi90)

Reklama

Reklama