Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick: Temná hrozba představuje spojovací článek mezi filmy Černočerná Tma a Riddick: Kronika Temna. Po opuštění planety obývané krvelačnými tvory se Riddick, Imam a Jack setkají s vesmírnou lodí, jejíž kapitánka loví ty nejhledanější násilníky a vrahy, které však neodevzdává do rukou spravedlnosti, ale dělá si z nich živé sochy. Riddicka samozřejmě zná a chce z něj mít svojí trofej, jenže předtím se chce trochu pobavit a vidět jeho schopnosti v akci... (cyberhawk)

(více)

Recenze (83)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato slušná animovaná jednohubka je určitě zajímavým příspěvkem a „doplňkem“ Riddickova příběhu. Těch třicet minut nám nabídne průměrnou podívanou, avšak s rozhodně nenudícím příběhem. Je jasné, že to bylo stvořeno hlavně pro skalní fandy holohlavého drsňáka. Nicméně snímek má dobrou atmosféru i vizuální podobu, takže určitě stojí za pozornost a navíc netrvá ani moc dlouho. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Marečku Vincente, podejte mi párátko. Spojovačka mezi Černočernou Tmou a Chronicles Of Riddick je poměrně neobvykle (a dnes už nijak úchvatně) animovaná jednohubka, která má bohužel příliš málo času na to, aby z velmi zajímavé postavy poněkud úchylné velitelky vytěžila něco zajímavějšího než pár náznaků. A to je škoda, protože jinak nemá animovaný Riddick kromě úvodní přestřelky (a hlasu skutečného Vina Diesela) co nabídnout - příběh je ostudně jednoduchý a zvládne za tu krátkou dobu i několik klišé. Jediným účelem celé téhle věcičky je evidentně jen budování image Riddicka jako smrtonosného motherfuckera, který čas od času ucedí nějakou tu hlášku (a náhodou se ve zlomových momentech vždycky zachová jako rovný chlap). Tomu samotnému se nedá nic moc vytknout, nakonec je to společné dítě Diesela a Twohyho, kteří si obchodní značku jménem Richard B. Riddick velmi moudře hýčkají na horší časy. Ale objektivně je to prostě jen výplň, která kdyby neexistovala, těžko by toho někdo litoval. 60% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

4 lebo som sa bavil najlepšie z celej "trilógie". Dej je rovnako pramočiary ako prvý film, snaží sa však trochu viac rozvinúť riddickovské univerzum (čo sa mu slušne darí - mýtológia, diktátorská atmosféra). Najnamakanejšie Riddickove akcie - hlavne živočíšne finále. A "zrodil" sa tu jeden z najcharizmatickejších záporakov vsetkých čias (ved preto naháňa Riddicka aj v "trojke"). Približne rovnako slušný je aj animák VAN HELSING: LONDÝNSKA MISIA... ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Chytlavý spoj mezi Černočernou tmou a Kronikou temna, i když se jedná o animaci. Nic závratného od 30 minutové animačky nečekejte, Riddick (Vin Diesel) bude stále využívat své umění v zabíjení, které se vymstí psychotické umělkyni sbírající vrahy a jiné individua do své sbírky, aby si je mohla vystavit svých piedestalech (Tress MacNeille). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Volba animace nebyla to pravé ořechové (mě tenhle styl prostě nesedí), nicméně dějově a koncepčně příjemná podívaná zapadající do "Riddickových letopisů". Pro někoho kdo jméno "Riddick" slyší poprvé to rozhodně není dobrý začátek, nicméně pokud už někdo zhltnul Černočernou tmu (na kterou Temná hrozba přímo navazuje) a pochutnal si, je těchto 30minut doslova povinnost. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal cenu Golden Reel od redakce Motion Picture Sound v kategorii nejlepší editace zvuku. (Terva)

Reklama

Reklama