Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poeticky ladený televízny film. Rozpráva o odovzdávaní životnej sily a múdrosti z generácie na generáciu. Peter prichádza k starému otcovi, bojí sa o chorú mamu. Počas leta sa vďaka starému otcovi zoznámi s prvým dotykom smrti, ale aj čistej lásky. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

anderson 

všechny recenze uživatele

Poetický príbeh o dospievaní s ANDY KRAUSOM v hlavnej úlohe. Dnes už by nikto nič podobné asi nenakrútil. "Časy jsou zlé Kamile." (1.8.2008) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tématem i nostalgickým oparem připomíná film Duhová kulička, který je ovšem o pětiletku mladší. Tento film je však ještě poetičtější a lyričtější než Kulička, má méně humoru a akce, občas je též trochu zdlouhavější. Trochu mi vadil hlavní hrdina, který byl na svůj věk přemoudřelý. Ale i tak hodně silné 3*. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba a pekná filmová poetika, takmer ako od Kachyňu. Ale bolo jej tu akosi príliiš a značne prevyšovala dejovú zložku filmu a tak celý podstatný záver príbehu musi byť vyrozprávaný v poslednej minúte, čo je skoda. –––– Jedol si niečo? Si chudý ako vrabec. Ako ženatý vrabec! –––– A najchudšie a najstaršie sú ženaté vrabce. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Poetika jako taková na výbornou, i když se tu dost kopírovalo (Jireš, Kachyňa...). Zrovna tak kamera. Zrovna tak výprava a scéna. To venkovské prostředí je ztvárněno velmi hezky. Tím ale pozitiva končí. Nemožný scénář, nemožné dialogy... Postavy se chovají divně, dedeček dementní, všichni jako po longkovidu. Zahrané taky nic moc. Tři hvězdy s velkým skřípáním zubů. ()

Reklama

Reklama